Ny höbalsincident utanför kommunhuset i Lindesberg

Publicerad 2023-10-14

På lördagsmorgonen vaknade Lindesberg åter upp till en höbalsattack mot kommunhuset.

Det är inte första gången något liknande sker.

– Jag såg en höbal längs vägen och tänkte att det var igång igen, säger en Lindesbergsbo till Aftonbladet.

Vid 03-tiden upptäcktes ett oväntat men återkommande problem utanför kommunhuset i Lindesberg. Någon eller några hade dumpat höbalar utanför kommunhusets portar.

Men nu var det dags igen för nya höbalar att placeras ut, och ett vittne till Aftonbladet beskriver hur denne såg det på väg till jobbet.

– Det var mellan fem och sex i morse, jag var på väg till jobbet och så såg jag en höbal som tappats längs vägen och då tänkte jag att det var på gång igen. Så jag körde till kommunhuset för att kolla upp det, säger vittnet.

Även polisen har tagit del av vad som hänt.

– Detta dök upp hos oss först vid 03-tiden och det är då ungefär 25 höbalar som ligger på lite olika platser dels då vid kommunhuset, säger Mats Öhman presstalesperson på polisen.

En anmälan om nedskräpning har upprättats och det finns ingen misstänkt i ärendet ännu.

I september 2021 skrev Aftonbladet om en liknande incident. Då var det inte heller första gången som höbalar placerats ut på olika platser i Lindesberg. Även under sommaren 2021 skedde det. Då skrev tidningen NA att det var en lantbrukare som erkänt dådet, vilket handlade då om en ilska och frustration mot kommunen.

– Kommunen skiter i mig som jordbrukare. De har dumpat 500 kubikmeter förorenad jord på mitt arrende. Jag har fakturerat kommunen 130 000 kronor plus moms för de skador de orsakat på marken, men de bestrider detta och vägrar dessutom att prata med mig, sade personen till NA 2021.

Följ ämnen i artikeln