Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Lokal och bilar i brand i Malmö

Publicerad 2015-06-25

Flera smällar hördes i natt i Kroksbäck i Malmö.

En samlingslokal och tre bilar har eldhärjats.

Sju personer greps.

Vid halvetttiden under natten mot torsdagen hördes flera höga smällar i Kroksbäck. Flera personer larmade polisen som senare kunde konstatera att en bil stod i brand.

En stund därefter kom också uppgifter om att det brunnit i en samlingslokal i Kroksbäck.

Sju unga greps

– Det har varit två bränder. Just nu är det svårt att veta om det har brunnit parallellt eller efter varandra, det är något vi tittar på just nu, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region Syd, i natt.

Strax innan klockan tre i natt började ytterligare två bilar att brinna i området.

– Där har vi varit på plats och lyckats gripa sju personer som misstänks för de två sista bränderna, de i de två bilarna, sa Lars Lindvall, vakthavande befäl vid polisen region syd, då.

De gripna är mellan 16 och 28 år gamla och misstänks för skadegörelse.

– Vi är ganska säkra på att vi kan knyta dem till de två bränderna, säger Lars Lindvall.

”Visst är jag rädd”

Polisen kopplar ihop nattens händelser med andra dåd i området.

På onsdagen hittades en handgranat i ett garage på samma gata där en av personbilarna brann i natt. På samma adress kastades också två handgranater mot ett hus på midsommardagen, men ingen av dem briserade.

– Det är säkert så att många är extra uppmärksamma och oroliga efter det här, säger Kim Hild.

En av dem är Wilfredo Salinas som i natt fick se sin bil stå i lågor. Han har engagerat sig i området och ligger bland annat bakom en planerad manifestation under torsdagen mot våldet i Kroksbäck. Han tror inte det är en slump att just hans bil stacks i brand, det är nämligen fjärde gången det händer.

– Visst är jag rädd för min familjs skull, men man måste kämpa för att få ett bra liv här i Sverige. Jag säger hela tiden till mina barn som är oroliga och rädda, man ska inte ge upp, man måste kämpa för rättigheterna och mot saker som rasism och våld, säger han till TT.

Följ ämnen i artikeln