Svensk diplomat fick raseriutbrott på känd innebar

Publicerad 2015-03-05

Jörgen Halldin, svensk generalkonsul i Hongkong, har hamnat i blåsväder. På en exklusiv bar i Hongkong krävde han att få bord för tretton personer. När han inte fick det blev han vansinnig, förolämpade personalen och rev sönder sitt vip-kort.

Det var en kväll i februari som de svenska diplomatiska förbindelserna i Hongkong kom ur spel.

Jörgen Halldin, svensk generalkonsul i Hongkong, kom då till den exklusiva innebaren Foreign Correspondents´Club med ett sällskap på tolv personer.

Enligt tidningen South China Morning Post krävde han att få ett bord till samtliga och när han nekades det fick han ett raseriutbrott, förolämpade personalen och rev i vredesmod sitt medlemskort till privatklubben.

”Ångrar det djupt”

Diplomaten bekräftade i går incidenten för tidningen:

"Du har fått rätt information om att jag blev upprörd vid mitt senaste besök på FCC, och det beklagar jag", säger han till South China Morning Post.

Jörgen Halldin har varit svensk diplomat i 19 år varav de senaste tre som generalkonsul i Hongkong.

I sin ursäkt beklagar han sitt humör:

"Det finns aldrig någon ursäkt för att bli upprörd och jag ångrar det djupt. Jag respekterar FCC som jag varit medlem hos i ungefär ett år, och detta var en högst olycklig incident".

Det högljudda bråket om drinkborden har föranlett baren att skicka ut en påminnelse till samtliga medlemmar i vilken man understryker att manér som var accepterade för tre eller fyra decennier sedan inte längre tolereras.

Utesluts i två veckor

Medlemmar som inte sköter sig kommer framöver att kunna uteslutas i 14 dagar, meddelar klubbens chef.

"I de flesta av fallen uppträder alla korrekt, vi har inga problem med 99 procent av våra gäster".

Den sista procenten får stå sitt kast.

På frågan om Jörgen Halldin fortfarande är medlem svarar FCC:s chef:

"Om man river sitt medlemskap så deklarerar man att man inte längre vill vara medlem, jag vet inte om det kan bli tydligare".

Följ ämnen i artikeln