Flashback-databas läckt till grävgrupp

Publicerad 2014-09-10

Nätforumet Flashback värderar sina medlemmars anonymitet högt.

Nu avslöjar Researchgruppen att man har tillgång till en databas med uppgifter om hundratusentals användare.

– Det har kommit in från flera håll vid flera tillfällen, säger Martin Fredriksson från Researchgruppen.

Dolda e-postadresser med koppling till hundratusentals Flashback-användare tycks ha läckt.

Researchgruppen har varit delaktiga i flera uppmärksammade publiceringar, senast "avpixlingen" av anonyma SD-anhängare i kommentarfält tillsammans med Expressen.

"Stor spridning"

På tisdagen skrev organisationen på Twitter:

"flashbacks databas ? för sent."

Martin Fredriksson på Researchgruppen säger till Aftonbladet att man fått databasen skickad till sig via mejl - vid flera tillfällen.

– Det har kommit i flera omgångar. Jag tror att den har ganska stor spridning eftersom det har kommit från flera håll med olika mellanrum. Vi har också tackat nej vid ett par tillfällen, till exempel var det någon stolle som sa att han kommit över den på olaglig väg, säger Martin Fredriksson.

Kritik på Twitter

Nyheten, som uppmärksammades av Dagens Media, har väckt uppmärksamhet på sociala medier under onsdagen - på Twitter har flera kritiker påpekat att många Flashback-användare lämnat ut sig själva och sina privatliv på forumet.

Har du förståelse för kritiken?

– Det vore tjänstefel att radera inkomna tips och mejl. Sedan är folk jättevälkomna att ha synpunkter på en färdig publicering som för min del ska vara inriktad på makthavare, säger Martin Fredriksson.

Aftonbladet har sökt företrädare för Flashback.

ANNONS