Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Skrev om mamman i manifest på nätet

Publicerad 2012-01-19

48-årig norrman skriver om den döda mamman på internet

INGET SVAR – ÄN  Det kan dröja flera veckor innan polisen säkert kan veta hur den 38-åriga kvinnan och hennes dotter dog.

ARBOGA. Svensk polis åker till Norge för att lösa gåtan bakom det misstänkta dubbelmordet i Arboga.

Där leder ett nytt spår till en man med kriminella kopplingar som skrivit om den döda kvinnan i ett manifest på internet.

– Självklart är det intressanta uppgifter, säger polisens presstalesman Åsa Hedin.

EN GÅTA Den 38-åriga norska kvinnan hittades död i sin lägenhet i måndags.

Beskedet om vad den 38-åriga norska sexbarnsmamman och hennes nio månader gamla dotter dog av dröjer. Obduktionen är inte färdig och provsvaren från den toxikologiska undersökningen kan ta flera veckor.

För att bringa klarhet i mysteriet runt dödsfallen reste två svenska poliser i går kväll till Ålesund i Norge. De ska prata med kvinnans barn och med den ex-pojkvän som tidigare dömts för misshandel av henne.

Aftonbladet var i går i kontakt med ex-pojkvännen som inte vill uppge när han senast träffade sexbarnsmamman.

– Jag kan inte säga något.

I morgon ska jag prata med polisen, säger han.

Känd av polisen

Samtidigt följer polisen upp ett nytt spår i Norge: en 48-årig man som enligt Aftonbladets källor är känd av polisen i flera olika kriminella sammanhang. Han har vid upprepade tillfällen publicerat bilder och skrivit om den nu döda sexbarnsmamman på internet.

48-åringen kommer från samma stad som den 38-åriga kvinnan och de har samtidigt bott i ett litet samhälle på Norges västra kust.

I långa manifest skriver han om sitt hat mot norska myndigheter, som han menar ständigt övervakar honom. Han skriver också om hur han själv vårdats på en psykiatrisk inrättning.

Sexbarnsmamman omnämns på flera ställen i manifestet. 48-åringen hävdar att myndigheterna övervakar även henne och att hans egen lägenhet utsattes för ett attentat när hon kom på besök.

”Självklart intressant”

– Vi känner till de här uppgifterna. Självklart är det intressant. Alla uppgifter i en mordutredning är intressanta, säger Åsa Hedin, som inte vill uppge om mannen kommer att förhöras.

48-åringen har också publicerat ett flertal bilder på sexbarnsmamman och på hennes förra pojkvän på sin hemsida.

Men ex-pojkvännen säger att han inte har en aning om vem mannen är.

– Jag känner inga här och jag har inga vänner. Jag är inte en sådan som tar kontakt med människor, säger han.

När Aftonbladet i går kontaktade 48-åringen ville han inte säga något om sina manifest eller om sin relation till sexbarnsmamman.

– Av olika orsaker vill jag inte kommentera de aktuella rapporterna närmare, skriver han i ett sms.

Att beskeden om dödsorsaken dröjer innebär en tung väntan för kvinnans anhöriga.

– Det värsta är att vi inte vet något. Vi i familjen är så nervösa och undrar över vad som har hänt. Vi vet ju ingenting, säger släktingen Rosa Maria till VG.

Senast hon och 38-åringen hade kontakt var vid nyår.

– Då var hon så glad. Hon pratade om sin dotter och om att hon skulle komma på besök till mig. Jag önskade henne gott nytt år.