Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Ännu ett fall av exorcism i Borås

Publicerad 2012-04-13

Ytterligare ett fall av andeutdrivning har uppdagats i Borås.

En nu 14-årig flicka har berättat hur hon i tio-årsåldern misshandlades av sina föräldrar.

För att driva ut onda andar ur barnet slog de henne så illa att hon måste föras till sjukhus med ambulans.

När föräldrarna begärt bidrag för att åka till Kongo och låta flickan genomgå andeutdrivning, placerades hon i fosterhem. Men först förra året vågade hon berätta om misshandeln. Föräldrarna är nu anhållna, skriver Dagens Nyheter.

Dom på måndag

Kammaråklagare Daniel Larson bekräftar för DN att föräldrarna är misstänkta för grov frihetskränkning, grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Larson har tidigare väckt åtal om en annan andeutdrivning i Borås. I det fallet, som handlar om en då 12-årig flicka, faller domen mot pappan, styvmamman och två präster på måndag.

De båda flickornas föräldrar och de åtalade prästerna har sina rötter i Kongo-Kinshasa och åklagaren säger att de båda fallen påminner om varandra men inte har någon känd koppling.

Samma församling

Enligt DN tillhör familjerna samma lilla kristna församling i Borås.

Daniel Larson har tidigare berättat för TT att utredarna i det första fallet fått en rapport från utrikesdepartementet om situationen i föräldrarnas hemland. Enligt den finns det tiotusentals gatubarn i huvudstaden Kinshasa – och en stor del av dem har fördrivits från sina hem efter att ha beskyllts för vara häxor eller besatta av demoner.