Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Har du sett David,18?

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-07

Hela Varberg letar efter David Birgersson, 18.

I torsdags gick han på maskerad – sedan dess är han försvunnen.

– Snälla, hjälp oss att hitta min bror, säger hans syster Emelie.

David pluggar i Varberg och i torsdags var han på maskerad med sina kompisar. Klockan 01.22 sågs han lämna restaurang Oscar. Övervakningskameror fotograferade honom när han gick västerut. Där slutar alla spår.

– Han skulle sova hos sin syster men dök aldrig upp. Det märkliga är dock att han borde ha gått österut för att komma till henne, säger Christer Harplinger, informationschef vid Hallandspolisen.

Sökte med helikoptrar

I fredags larmade Davids familj polisen som inledde en massiv insats.

– Mobiloperatören lyckades väcka liv i hans mobiltelefon och pejlingen visade att telefonen fanns västerut i området kring Getterön, säger Christer Harplinger.

I det området sökte helikoptrar och svävare i går utan resultat.

– Det vi vet är att David gjort en del inköp med sitt kort på restaurangen, men vi har inte sett någon aktivitet efter det, säger Christer Harplinger.

Kan inte utesluta brott

I går valde Davids familj att offentligöra hans namn och bild.

– Det här är en bild som jag tog av David på julafton. Jag hoppas att någon har sett honom och kontaktar polisen, säger Emelie.

Vid försvinnandet var David klädd i ”tyrolerklädsel”. Korta läderbyxor, vit skjorta, vita knästrumpor samt grå tygjacka. Han är cirka 170 centimeter lång och har kortklippt mellanblont hår.

– Det är underligt att ingen har sett honom med tanke på klädseln. I nuläget har vi inget som pekar på ett brott. Men vi kan inte utesluta det, säger Christer Harplinger.

Följer upp tips

På söndagen fortsatte polisen och frivilliga sökandet efter 18-åringen.

– Sökandet fortsätter vid Gettrön och vi följer upp alla tips vi har fått in, säger Caroline Bjärlestam, informatör vid polisen i Halland.

– I morgon eller på tisdag ska vi ta hjälp av dykare.

Polisen är mycket intresserade av att få in tips av personer som sett David Birgersson sedan natten mot fredag. Telefonnumret till polisens tipstelefon är 114 14.