16-åring knivskars i halsen – larmade själv

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-14

Mamman: "han skars utanför hemmet"

En 16-årig pojke knivskars i natt oprovocerat i halsen utanför hemmet i Stockholm.

Han kördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

– Han skars på höger sida om halsen, berättar mamman för Aftonbladet.

Polisen fick in larmet 02.42 i natt. 16-åringen var på väg hem när ett gäng på fyra-fem okända personer dök upp och hoppade på honom nära bostaden i Kungsängen utanför Stockholm. 16-åringen blev knivskuren i halsen innan gänget flydde från platsen.

Slog själv larm

Trots att han blödde kraftigt från halsen lyckades 16-åringen självmant slå larm.

– Han pratade hela tiden själv med operatören, men blödde väldigt mycket, sa Inger Qvennerstedt vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral i natt. 16-åringen fördes i ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset där läkare konstaterade att 16-åringen ändå klarat sig lindrigt undan knivattacken. Det räckte med att tejpa såren på halsen.

– Man måste säga att han en väldig tur. Han var rätt så uppskärrad, men det hade jag också varit om jag hade knivskurits i halsen, säger Anders Jönsson, befäl vid polisens ledningscentral.

Mamman: "han skars i halsen"

Pojkens mamma berättar för Aftonbladet att sonen efter omständigheterna mår bra och vilar ut hemma. Men han är chockad efter att oprovocerat ha blivit attackerad bara några få meter från hemmet.

– Han skars på höger sida om halsen mitt emot vårt hem. Jag följde med honom till sjukhuset i helikoptern. Nu är han väldigt trött, säger mamman.

Polisen inledde i natt en förundersökning om mord- alternativt dråpförsök. 16-åringen har inte kunnat peka ut de okända gärningsmannen. Inte heller finns det någon motivbild.