Här stormar de en till byggnad i Ukraina

Publicerad 2014-01-25

En demonstrant uppges ha dött i Kiev under lördagen

Våldsamheterna fortsätter i Ukarina.

Här stormar demonstranter en regeringsbyggnad i staden Vinnytsia utanför Kiev.

Liknande försök har även gjorts i huvudstaden.

Regeringsfientliga demonstranter övertog en av regeringens förvaltningsbyggnad i staden Vinnytsia, som ligger 18 mil sydväst om Kiev, uppger nyhetsbyrån AFP.

Det var hundratals demonstranter som stormade byggnaden, enligt ukrainska nyhetsbyråer.

Rörliga bilder visar hur demonstranterna slår sig in och sparkar mot kravallpolisens sköldar.

Polisen hotar tillbaka

Även i Kiev försökte demonstranterna ta över fler byggnader, bland annat en av energidepartementets byggnader i centrala huvudstaden, enligt Reuters. Även där var de hundratals demonstranter. Trots att president Viktor Janukovytj lovat om att ombilda regeringen nästa vecka.

Protesterna fortsatte även på Självständighetstorget där demonstranterna satt upp ett tältläger och protesterat dygnet runt sedan början av december.

Torget ligger bara några hundra meter från stadshuset som de har ockuperat i nästan två månader och gjorts om till en provisorisk sovsal och högkvarter.

En man dog i Kiev

Demonstranterna har även tagit jordbrygsdepartementets byggdnad i sitt beslag.

På lördagen varnade polisen för det kan komma en motattack. I Stadshuset påstås två poliser hållas fågna. En polis ska dessutom ha skjutits av demonstranter.

Demonstranterna förnekar dock att det ska finnas några som helst fångar.

Det har varit utdragna sammandrabbingar mellan polis och demonstranter under den senaste veckan och om polisen försöker storma stadshuset tros våldet bara eskalera.

Våldsamheterna har de senaste dagarna redan spritt sig från Kiev ut i landet.

Under lördagen dog även en 45-årig demonstrant till följd av sina skador från tidigare våld. Sedan tidigare uppges tre aktivister ha dödats.