Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Melvin, 8 månader, fick spik i lära-gå-sko

Uppdaterad 2016-09-24 | Publicerad 2016-09-23

"Fruktansvärd upplevelse"

När Melvin tog stöd på högerfoten började han plötsligt gallskrika.

De nya lära-gå-skorna från skomärket Kavat skulle hjälpa 8-månader gamla Melvin att ta sina första steg.

Istället blev det en traumatisk upplevelse för pojken, som fick en spik rakt upp i foten.

– Han bara galllskrek och vill inte ens ha på sig sockar nu, berättar mamma Angelica om händelsen.

Det var i torsdagskväll som mamma Angelica skulle testa de nyinköpta lära-gå-skorna från det populära skomärket Kavat på sonen Melvin, 8 månader.

Helt ovetandes om vad som fanns i högerskon satte Angelica först på sonen den högra skon och sedan den vänstra. Men när Melvin tog stöd på högerfoten började han plötsligt gallskrika.

Angelica trodde först att hon glömt kvar pappret framme vid tårna men när hon tog av Melvin skorna upptäckte hon till sin fasa att det satt en upp-och nervänd spik i skon.

– Den var ungefär en centimeter hög och hade gått rakt in i Melvins fot så att det började blöda. Jag blev jättechockad, säger Angelica.

Vill inte ha strumpor på sig

För Melvin, som precis börja gå-träna, blev händelsen traumatisk.

– Jag tänkte att han skulle få ett par nya, fina skor att lära sig gå i. Nu vill han knappt sätta på sig strumpor, berättar Angelica.

Dagen efter kontaktade hon tillverkaren Kavat och fick då en ursäkt, samt att hon kunde få två par nya skor som kompensation.

– Men jag sa bara att jag inte ville ha med deras produkter att göra igen. Här köper man ett par skor från ett bra märke och tror att man ska få valuta för pengarna och så händer det här. Jag blir så förbannad.

Under fredagen har Angelica även uppmanats att besökt barnakuten.

– En sköterska rekommenderade oss att åka in då hon sa att nervtrådarna i Melvins fot kunde ha skadats av spiken.

Hur mår Melvin i dag?

– Jag märker att han har ont och vill inte riktigt stödja på foten.

”Får absolut inte hända”

Magnus Ericson, vd för Kavat, säger att han blir upprörd när han ser bilderna på Melvins sko och att en sådan sak absolut inte får hända.

– Den spiken skulle ha tagits bort innan skon lämnade vår fabrik. Det är en restprodukt som blivit kvar från tillverkningen och det finns ingen bra förklaring till varför den är där. Det kan, men får verkligen inte hända.

Magnus Ericson förklarar att fabriken har sex så kallade avsyningskontroller för att försäkra sig om att spiken tas bort, och förstår därför inte hur den kunnat bli kvar.

– Vi vet i nuläget inte vad det beror på men förmodligen handlar det om den mänskliga faktorn. Vi får vara ödmjuka och om kunden kontaktar oss tar vi givetvis allt ansvar. Vi kommer även skärpa våra interna kontroller då det här verkligen inte ska inträffa. Det är för jävligt.

Tar det personligt

Magnus Ericsson säger att han inte varit med om något liknande på Kavat tidigare men har hört om det inom branschen. Han förklarar att Kavat planerar att förändra produktionen och ersätta spik med tejp.

– Vi kikar på det och en sådan här sak får oss att vilja hitta en lösning ännu fortare. Vi vill att kunden ska ha fortsatt förtroende för oss.

– Jag har egna barn och tar därför detta mycket personligt och förstår traumat. Detta är en mardröm och jag känner verkligen med kunden.