Många döda efter bombdåd i Pakistan

Uppdaterad 2013-01-11 | Publicerad 2013-01-10

Minst 81 personer miste livet

Två självmordsbombare detonerade sina sprängladdningar utanför en biljardhall i Pakistan på torsdagen.

Enligt polisen miste minst 81 personer livet, skriver AP.

Sammanlagt omkom minst 114 människor i flera attacker under dagen.

De två självmordsbombarna utlöste sina sprängladdningar med tio minuters mellanrum, uppger nyhetsbyrån AP. Båda dåden skedde utanför en snookerhall i Quetta, centralort i provinsen Baluchistan.

Stora dödstal

Enligt nyhetsbyrån AP omkom minst 81 personer i de två attackerna. Över 120 personer ska ha skadats.

– Den första bomben exploderade utanför biljardhallen och när polis, media och räddningstjänst stormade fram till platsen följde ännu en bombattack, säger Hamid Shakil vid polisen till nyhetsbyrån AFP.

Bland de döda finns flera poliser och en kameraman från en tv-kanal. Efter explosionerna drabbades staden av ett strömavbrott - som mörklade hela stadsdelar.

– Explosionerna var väldigt kraftfulla, säger regeringstjänstemannen Akbar Durrani till AP.

Oklara gärningsmän

Ingen har ännu tagit på sig ansvaret för attackerna som kom bara några timmar efter en annan explosion vid en livlig marknad i samma stad. I den attacken dödades elva människor.

Längre norrut exploderade en gasbehållare under ett religiöst möte i Swat-dalen. 22 människor dödades och 80 skadades, enligt myndigheterna som inte utesluter att det kan ha rört sig om ett medvetet sabotage.

Baluchistan är enligt AP en provins som haft stora problem med militanta islamister och sekteristiskt våld. Staden Quetta drabbades senast den 30 december av ett bombdåd som dödade 19 personer.