Fira påsk på krogen
Uppdaterad 2019-02-15 | Publicerad 2008-03-17
För dig som inte vill fira påsk hemma finns det flera fina påskmenyer att njuta av - allt från Zum Franziskaners lammrätt till fårfiol på Edsbacka Krog och bävergryta (!) hos Sjätte tunnan. Glad påsk!
Stallmästaregårdens påskmeny innehåller bland annat inlagd sill, rökt lax och en lammstek som serverars med lättrökt tomatkompott. Efterätten är chokladterrin med apelsinsorbet.
Majskyckling eller dilamm till huvudrätt? Valet blir svårt på Långholmens Wärdshus. Sill, lax och löjrom till förrätt, passionsfruktsglass och chokladbrownie är efterrätten.
Hemrökt lax med pocherat vaktelägg och crème på nässlor och pepparrot, svenskt vårlamm och Oscar den II-tårta dukar Ulla Winlad upp med till påskhelgen. 495 kronor är priset.
Från skärtorsdagen till annandag påsk serverar Zum Franziskaner marinerade lammkotletter med vitlökssmör, griljerad tomat, baconlindad haricots verts och råstekt potatis.
Medeltidskrogen Sjätte tunnan i Gamla Stan satsar hårt på årets påskvecka. 21-28 mars anordnas nämligen en "klostervecka" och samma mat som biskop Brask åt under julfastan 1520 kommer att serveras - så även bävergryta! Dessutom blir det klosteröl och vin kryddat som på medeltiden, samt gregoriansk körsång från kören Pisces Dei.
Påskbuffén står uppdukad 21–23 mars, och på den hittar du saker som lax, äggröra, sill, rökt fårfiol, laxpudding och diverse desserter. 365 kronor kostar kalaset!
Påskaftonsmiddagen på Villa Söderås kostar 495 kronor, och då innehåller den bland annat välkomstdrink, nässelsoppa med ägg, forellrom och dillfröbrioche samt en varm chokladbakelse med ägglikörglass.
Allt om Stockholm