Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Aftonbladet kan bli ”Årets Dagstidning”

Uppdaterad 2011-09-23 | Publicerad 2011-09-21

”Bäst i Sverige på att fånga trender” – så lyder juryns motivering.

Aftonbladet är nominerat till priset ”Årets Dagstidning”.

– Jätteroligt! Det är hedrande, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

Tre tidningar är nominerade till tidningen Medievärldens och TU:s pris ”Årets Dagstidning” – Aftonbladet, Norran och Norrköpings Tidningar. Aftonbladet har vunnit juryns gillande genom nytänkande och genom att göra den digitala journalistiken lönsam (se hela motiveringen nedan).

”Måna om papperstidningen”

– Det är ett kvitto på att branschen ser vad vi gör. Aftonbladet ska vara den tidning som är först in i framtiden. Vi utvecklar oss online samtidigt som vi är måna om papperstidningen. Många bekymrade över att läsarna flyttas över till online, men vi är entusiastiska, säger Jan Helin.

Vad har Aftonbladet för chanser att vinna priset?

– Vi har hård konkurrens mot Norran och Norrköpings Tidningar. De är väldigt framåtblickande och har båda varit en inspirationskälla för oss. Norran för att de är duktiga på att vara nära sina läsare, och Norrköpings Tidningar för en rad kreativa grepp online.

Kraften flyttas online

Vad kommer Aftonbladet presentera för nyheter i höst?

– Just nu jobbar vi med en redesign av sajten i ett nära samarbete med läsarna. Om vi lyckas lyfter det Aftonbladet till nästa nivå. Vi håller också på med seminarier med nyhetsredaktionen. Från nästa år ligger hela kraften i Aftonbladets nyhetsarbete online, det vill säga i alla digitala utgåvor. Därmed inte sagt att glömmer inte papperstidningen. Den kommer att utvecklas parallellt.

Förutom i klassen ”Årets Dagstidning” är Aftonbladet är nominerade till ”Årets marknadsinsats” och ”Årets Dagstidning digitala medier” i samband med Rockbjörnen. Prisutdelningen sker 7 oktober.

Jan Helin skriver mer om nomineringarna i sin blogg.