Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Fick glatt besked på tidernas deppigaste dag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-22

”Barn och barnbarn är avundsjuka”

Julkalendern på aftonbladet.se/bingo kommer att ta Eva Blohm Strömberg till London. Beskedet fick hon på en den så kallade deppardagen.

– Vinsten kom alldeles utmärkt!

Katten Bosse får stanna hemma då husse och matte flyger till London.

Genom att öppna julkalendern på Aftonbladet.se/bingo och delta i tävlingen blev Eva Blohm-Strömberg från Tanumshede på västkusten, en lycklig vinnare av en musikalresa till London.

Grattis till Londonresan!

– Tack så mycket! Det känns otroligt trevligt.

Glädjebesked på rätt dag

Aftonbladet.se skrev tidigare att Psykologen Cliff Arnall, 43, har skapat en matematisk formel som pekar ut denna dag som ”Blue Monday”.

Vintervädret, krediträkningar från julhandeln, nyårslöften son inte hålls, rädslan för arbetslöshet, stigande skulder och kollapsade huspriser kan göra det här till ett tufft år för många

– Finanskrisen gör att denna dag kan vara den mest deprimerande ”Blue Monday” som vi har upplevt, säger Cliff Arnall till Daily Mail.

Den 19 februari fick Eva Blohm-Strömberg bekräftat att det var hon som vunnit resan till London.

– Den kom alldeles utmärkt! Jag fick bekräftelsen på depparedagen, som i år dessutom sägs vara deppigare än andra år, så det livade upp.

Den 30 januari lyfter planet som ska ta sju vinnare och deras ressällskap till London och musikalen ”We will rock you”.

Utspelar sig i framtiden

Eva Blohm Strömberg berättar att hon varit intresserad av musikalen ”We will rock you” sedan en tid tillbaka. Musikalen utspelar sig i framtiden där alla lyssnar på exakt samma musik, ser exakt samma filmer och klär sig exakt likadant. Musikinstrument och kompositörer är förbjudna och rockmusik är helt okänt. Men en grupp, som kallar sig The Bohemians tror att det en gång fanns en tid då människor startade egna band och skrev sin egen musik. Enligt legenden finns en gitarr någonstans på planeten. De slår följe med Galileo Figaro för att hitta den.

– Jag har läst en del om den och blivit nyfiken.

Musikalen som spelas på Dominon Theatre i London är baserad på 31 av Queens största låtar.

Hur är ditt förhållande till Queen?

– Jag har hört en hel del låtar, men just nu kan jag inte komma på vilken jag gillar bäst.

Eva Blohm Strömberg behöver inte åka själv till London. Vinsten innehöll två biljetter.

– Jag tar med mig min man Morgan. Han spelar saxofon och ser verkligen fram emot denna musikupplevelse.

Det är inte första gången Eva Blohm Strömberg är på besök i London.

– Jag har varit där fyra gånger tidigare. Jag gillar staden. Det är väldigt internationellt och många influenser kommer därifrån. Carnaby Street är en favorit. Där finns en blandning av allt. London är verkligen en storstad; här finns till exempel alla nationaliteter och restauranger av alla dess slag.

Har ni planerat in något annat?

– Första gången i London såg jag de flesta sevärdheter. Nu ska vi bara äta gott. Och så hoppas jag att det kanske är lite varmare där än här, säger hon och skrattar.

Eva Blohm Strömberg och hennes man är idag pensionärer. Tidigare jobbade hon inom socialen. Nu unnar de sig gärna resor.

– Direkt när jag såg tävlingen kände jag att det var något för mig. Resor är härligt och man får alltid nya intryck och idéer. Och det är skönt att lämna vardagen här hemma för en stund. Som tur är har vi en snäll granne som tar hand om katten. Alla barn och barnbarn är avundsjuka på vår resa, säger Eva Blohm Strömberg och skrattar.