Polisen öppnade tatueringsstudio

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-18

Lurade kriminella gäng – 300 vapen beslagtogs efter topphemlig polisoperation

De kriminella gängen trodde att de hittat en perfekt fristad för sina vapenaffärer.

Men bakom den skumma tatueringsstudion låg en topphemlig polisoperation.

Efter ett och ett halvt års förberedelser slog federala och delstatliga polisstyrkor i onsdags till mot de kriminella gängen i Georgia, USA.

Över 300 vapen beslagtogs och 68 misstänkta greps i en av den amerikanska polisens största under cover-operationer på många år.

Skapades av polisen

Bakom tillslaget låg sheriff Ron Strengt som tröttnat på ligornas härjningar i hans stad Augusta i Georgia, uppger CNN.

För snart två år sedan skapade han den inom kort ryktbara tatueringsstudion Colur Tyme Tattoo Parlor på en skum bakgata i ett område som både poliser och hederliga medborgare vanligtvis undviker.

Sheriffen lät sprida ryktet att salongen köpte och sålde vapen. Affärerna blomstrade och de kriminella gängen upplevde lokalen som en säker fristad från polisen.

Allt avlyssnades

Vissa vapen som de sålde i lokalen hade använts vid brott bara några timmar tidigare.

Vad de inte visste var att varje affär, samtal, uppgörelse och plan som dryftades i lokalen dokumenterades och analyserades av polisen.

Kunderna uppmanades till och med att klottra sina gängsymboler och namn på salongens väggar, vilket gav polisens ovärderliga kunskaper om gängen och deras medlemmar.

Efter att ha samlat underrättelser i 18 månader slog polisen till i onsdags. Operationen beskrivs som en monumental framgång.