Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Därför dödades Baby Grace

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-29

Mamman lägger hela skulden på pojkvännen

2-åringen kunde inte säga ”ja, sir” och ”nej, sir.”

Då misshandlade styvpappan henne till döds.

Det är mammans förklaring till lilla Baby Grace grymma död.

2-åringen flöt upp på stranden i Galveston Bay, Texas, i oktober. Den döda kroppen hade dumpats i havet i en plasttunna.

Polisen gav henne namnet Baby Grace. Nu vet man att flickan med största sannolikhet är Riley Ann Sawyers, 2, som försvann spårlöst i juni.

I lördags greps Rileys mamma, Kimberly Dawn Trenor, 19 tillsammans med pojkvännen Royce Clyde Zeigler II, 24, Rileys styvpappa. Mamman har erkänt att det var de som dödade flickan. Hon lägger hela skulden på pojkvännen, skriver AP.

Stannade hemma

När 2-åringen inte kunde svara ”please,” ”ja, sir” och ”nej, sir” på tilltal blev styvpappan vansinnig och krävde att mamman skulle slå sin dotter. När hon inte lydde stannade pappan själv hemma för att se till att hans order utfördes.

I förhör berättade mamman hur de slog 2-åringen med ett läderbälte, höll ner hennes huvud under vattnet i ett badkar och kastade henne över rummet så att flickan slog huvudet i det hårda kakelgolvet.

När Kimberly ville ringa efter ambulans vägrade Royce. Enligt mamman var han rädd för att de då skulle gripas, på grund av flickans svåra skador efter misshandeln. Istället fick hon receptfria smärtstillande tabletter.

Slutade andas

Till slut kunde inte lilla Riley andas längre och styvpappan försökte med hjärt- lungräddning.

– Det var aldrig meningen att slå ihjäl Riley, har han sagt.

Hans försvarare Neal Davis III säger, enligt AP, att mammans berättelse inte är trovärdig.

– Hon lägger hela skulden på Royce, men när alla fakta kommer på bordet kommer hennes trovärdighet att ifrågasättas, säger försvararen.