Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Rammade polisbil

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-11

18-åring misstänkt för mordförsök

Kvinna svårt skadad I polisenbilen som kördes på, satt en 24-årig kvinnlig polis och hennes 33-årige kollega. Hon fick en bäckenfraktur. Mannen klarade sig utan fysiska skador. Här har olycksplatsen sanerats med skum.

18-åringen styrde rakt mot polismannen – som kastade sig undan i sista stund. I stället träffades hans kollegor av bilen och en kvinnlig polis skadades svårt.

Nu misstänks mannen för mordförsök.

En polispatrull observerade 18-åringen när han vid tvåtiden i går natt körde mot rött ljus i Tensta.

De följde efter och uppmanade honom att stanna. Men mannen och hans två medpassagerare gasade vidare.

Biljakten fortsatte in på cykelvägar vid Tenstaplan.

För att få stopp på fordonet spärrade polisen av vägen med en av sina bilar och en polisman ställde sig framför och gjorde stopptecken.

Vägrade stanna

Men i stället för att stanna styrde mannen rakt mot polisen. Han hann kasta sig undan men bilen med hans två kollegor träffades med full kraft i sidan. En 24-åriga kvinnlig polis fick frakturer på bäckenet medan hennes 33-årige manliga kollega klarade sig utan synliga skador. De fördes med ambulans till sjukhus. 18-åringen greps på platsen och fördes även han till sjukhus på grund av sina skador. Men hans två medpassagerare flydde från platsen.

Anhålls direkt

Bilföraren är välkänd av polisen sedan tidigare och förekommer på 33 punkter i deras misstankeregister.

Tidigare i somras åtalades han för en misshandel.

Nu sitter han anhållen misstänkt för mordförsök, grov misshandel, drograttfylla och olovlig körning.

– Vi ser verkligen allvarligt på det här. Jag tror inte att det är särskilt vanligt att sådant här händer – inte där det sker med avsikt, säger Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen.