”Pedofilen är lärare”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-15

Mannen som maskerade sig själv på bild är lokaliserad – är troligen i Thailand

Avslöjad Mannen hade maskerat sitt ansikte i ett dataprogram. Men Interpols tekniker lyckades återställa bilden.

Pedofilen la ut bilder på internet när han själv förgrep sig sexuellt på unga barn – sitt ansikte hade han maskerat i ett dataprogram.

Men Interpol återställde bilderna och nu har han avslöjats.

Mannen är troligtvis lärare i engelska, och befinner sig just nu i Thailand.

Fastnade Den misstänkte pedofilen fotograferades av den thailändska immigrationsmyndigheten när han kom till Bangkok. Enligt Interpol är mannen en lärare som varit verksam i Sydkorea.

Efter att Interpol publicerat bilden på den misstänkte pedofilen har man fått in hundratals tips. Den misstänke pedofilen är identifierad av fem olika källor från tre kontinenter som en lärare i engelska som varit verksam i Sydkorea, uppger nu Interpol.

Polisen känner till mannens namn, nationalitet, personnummer, passnummer och vet var han tidigare har jobbat och var han är anställd för närvarande. Interpol har också släppt en bild tagen av den thailändska immigrationsmyndigheten sedan han rest från Seoul till Thailand och den internationella flygplatsen i Bangkok.

– Det pågår en internationell jakt på honom och Thailand är skådeplatsen. Myndigheterna i landet samarbetar med Interpol och poliser från hela världen för att hitta honom, säger Interpols generaldirektör Ronald Noble enligt Sky News.

De runt 200 bilder som den misstänkte pedofilen troligtvis själv publicerade på internet visade sexuella övergrepp mot 12 olika unga pojkar i Vietnam och Kambodja.

Ronald Noble säger att allmänhetens reaktioner och hjälp har varit ”enastående”. Mer än 350 personer från hela världen har kontaktat Interpol för att ge information.