Skallade rival i direktsändning

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Mitt under sändning går David Staniforth till attack mot sin kärleksrival. Med en dansk skalle krossar han näsan på den man som har en affär med hans fru.

Nu döms han, som förste britten någonsin, för misshandel i direktsänd tv.

En brittisk domare rasar över The Jeremy Kyle show efter att ha sett den våldsamma attacken i studion.

Svartsjukedrama

Säkerhetsvakten David Staniforth, 45, fick sitt hjärta krossat när hans fru inledde ett förhållande med 39-årige busschauffören Larry Mahoney. Mitt under sändningen går han till våldsam hämndattack mot sin frus älskare.

Mahoney hinner knappt komma in i studion förrän han har Staniforth över sig. Innan någon reagerar kommer den danska skallen rakt mot Mahoneys näsa.

Blodet forsar

I nästa sekund rusar studions vakter fram och sliter undan slagskämpen.

Samtidigt börjar näsblodet forsa i ansiktet på Larry Mahoney.

Nu har David Staniforth dömts att betala 360 pund i böter efter attacken. Han är den första personen någonsin som döms för att ha misshandlat en annan person i brittisk tv.

Den brittiske domaren som anmält händelsen går till hårt angrepp mot programidén och menar att producenterna är ute efter den här typen av incidenter.

– Man låtsas att det finns någon slags ädlare mening med programmet, men i själva verket handlar det om att göra underhållnings-tv av andra människors tragedier.

Tv-kanalen ITV:s chefer har försvarat The Jeremy Kyle Show och slår ifrån sig av kritiken att programmet uppmuntrar till våld.

ANNONS