Elever lekte med svavel- syra – tre till sjukhus

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-21

Skolchef: Det är jätteallvarligt

Tre åttondeklassare på Kunskapsskolan i Täby norr om Stockholm fick tag på dunkar med svavelsyra som de på skoj skvätte på varandra. Det slutade med att pojkarna fick föras till sjukhus med frätskador.

En av eleverna är kvar på sjukhuset i natt.

Larmet kom till polisen klockan 13.23 på fredagen. Tre åttondeklassare ska ha avvikit från skolan och tagit sig in på en byggarbetsplats i närheten av skolan, där de hittade syra som skulle användas för klottersanering.

– Där ska de ha hittat stora dunkar med svavelsyra som de på skoj började skvätta på varandra. Det hela slutade med att de fick frätskador och en av eleverna kontaktade biträdande rektor som larmade polisen, berättar skolchef Ingela Kronbrink.

Hur ser ni på den här incidenten?

– Det är jätteallvarligt. Dels är man ju orolig över eleverna som förts till sjukhus. Dessutom måste vi titta på hur det här har kunnat hända. Vi kommer att kontakta byggarbetsplatsen för att få reda på hur säkerhetsrutinerna ser ut där, säger Ingela Kronbrink.

Pojkarnas föräldrar har blivit kontaktade och övriga elever på skolan har fått information om händelsen och riskerna med svavelsyra.

– Vi kommer även att skicka ut ett brev till alla föräldrar på skolan och berätta om händelsen, säger Ingela Kronbrink.

Två av eleverna fördes till S:t Eriks ögonsjukhus för behandling och fick sedan åka hem.

En av pojkarna fick så allvarliga frätskador att han fick åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus, där man beslutade att behålla honom över natten.

Fallet betraktas som en olycka och ingen missstänks för brott.