”Hjälp, ormen har rymt!”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-06

Orm rymde från polisen - gömde sig bakom instrumentbrädan

Tony Nilsson identifierade ormen som en helt ofarlig majssnok.

Den infångade ormen var en slingrig rackare. När polisen skulle lämna över den till en ormexpert hade den rymt.

”Paniken spred sig eftersom ingen visste om det var en farlig orm” säger Tony Nilsson, som fick leta fram ormen ur polisbilen.

Att gå på ormjakt är inte direkt något rutinuppdrag för Norrköpingspolisen, men en patrull fick det riktigt hett om öronen i eftermiddags. Patrullen hade fångat in en orm som var på rymmen i ett bostadsområde, och eftersom de inte visste vad för slags orm det var, och hur farlig den kunde tänkas vara, ringde de ormexperten Tony Nilsson i Linköping. Tony Nilsson kastade sig in i bilen för att komma till undsättning.

Påsen var tom

Under tiden ställde sig polisen frågan: Vad gör vi nu? Jo, man tager ju vad man haver, och nu råkade det vara en papperspåse som inte gick att knyta.

– När jag kom till platsen skulle polisen hämta ormen från sin bil. Då var påsen tom! Paniken spred sig eftersom ingen visste om det var en farlig orm, säger Tony Nilsson.

En majssnok

Som tur var hade ormen inte kommit så långt.

– Jag tittade in i bilen, och då såg jag svansen sticka upp bakom instrumentbrädan, säger Tony Nilsson.

Till allas lättnad identifierade han ormen som en helt ofarlig majssnok. Att få ut ormen var sedan inte det lättaste.

– Jag fick bända och trixa i över tjugo minuter, hela tiden med en hand om ormens svans. Den hade slingrat sig in genom hålen vid pedalerna. Jag fick slita sönder hela instrumentbrädan.

Hos polisen skrattar man bara åt händelsen

– Just nu är patrullen ute på andra ärenden, men vi sa att detta är en händelserapport vi måste spara till eftervärlden, säger stationsbefäl Annja Neumayer glatt.