Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Stöttas av vännerna

Publicerad 2011-11-13

Hegerfors sjukdom påverkar kollegorna: Klart att man blir nedstämd och ledsen

Arne Hegerfors har hittat tillbaka till livet efter infarkten.

Arne Hegerfors berättade i gårdagens Aftonbladet om sin hjärtinfarkt.

Hans sjukdom har väckt många tankar hos vännerna och kollegorna.

– Man är i den åldern när man får gå in och stryka över namn i adressboken, det gör en svart i sinnet, säger Lars-Gunnar Björklund, 74.

SAKNAR TENNIS Lars-Gunnar Björklund genomförde en bypass-operation för sju år sedan och säger att ”själv hankar jag mig fram”, men att han inte orkar lika mycket längre. ”Jag saknar tennisen”, säger han.

Arne Hegerfors var på väg hem från jobbet när det hände, det som många i pensionsåldern fruktar. Plötsligt kände han sig konstig och kunde inte hålla tempot.

Det var de första signalerna på en kraftig hjärtinfarkt. Senare under natten tvingades han åka akut till sjukhus. Där räddade läkarna hans liv genom en så kallad ballongsprängning av kranskärlen.

Bland kollegorna och vännerna från tv är det många folkkära profiler som är i samma ålder som Hegerfors. Flera av dem berättar nu om sin egen sviktande hälsa, om tankarna och rädslorna som väckts.

”Läste i tidningen”

– Jag läste om Arne i tidningen och det är klart att man blir nedstämd och ledsen när kompisar drabbas, säger Ingvar Oldsberg, som själv har behandlats för cancer.

– Jag är färdigbehandlad nu, men ska på återbesök i november.

”Gör mig svart i sinnet”

Journalisten och programledaren Lars-Gunnar Björklund, 74, drabbades själv av hjärtproblem för några år sedan. I dag tvingas han äta mediciner dagligen.

– Arne ringde själv och berättade när det hade hänt. Det var skönt för då visste jag direkt att han var okej trots allt.

Flera av de gamla tv-stjärnorna tänker fortfarande ofta på Sven ”Plex ”Petersson som gick bort i juni i år.

– Både han och Tumba gick bort i år. Det gör mig lite svart i sinnet, säger Lars-Gunnar Björklund.