Vårdas på sjukhus efter skandalen

Publicerad 2014-01-12

Bedragna president-sambon kollapsade efter avslöjandet

Skandalen blev för mycket för Frankrikes första kvinna.

Efter avslöjandet om president Hollandes älskarinna har hans sambo Valerie Trierweiler brutit samman.

Hon vårdas nu på sjukhus i Paris.

I fredags publicerade franska tidningen Closer bilder på Frankrikes president Francoise Hollande på väg till sin älskarinna.

Bilderna, som fransmännen anser gör honom till åtlöje, föreställer Hollande på en vespa, bakom sin livvakt och iförd motorcykelhjälm.

Lägenheten där han sägs ha träffat den 20 år yngre älskarinnan, skådespelaren Julie Gayet, ligger bara ett par hundra meter från Elysée-palatset och ägs enligt uppgift av en förmögen vän till Hollande.

Dotter till goda vännen

Julie Gayet är dotter till en av Hollandes personliga vänner, den i Paris välkända professorn i kirurgi Brice Gayet.

För journalisten Valerie Trierweiler betyder avslöjandet inte bara att hon är bedragen utan att hon också riskerar att stå utan hus och hem.

För nyhetsbyrån AP bekräftar hennes stabschef Patrice Biancone att Franskrikes första kvinna togs till sjukhus i fredags när nyheten exploderade men uppger att det handlar om ’’vila och några tester’’ och att hon förmodas lämna sjukhuset på måndag.

Hennes närvaro i Elysée-palatset - där hon har en egen personalstab om fem personer samt tillgång till både privatjet och limousiner – har varit kritiserad redan tidigare.

Enligt uppgift ska presidenten nu på tisdag hålla en presskonferens och då göra rent hus med alla rykten och påståenden.

Prasslat i fred

Traditionellt har fransk press lämnat sina presidenter och deras älskarinnor i fred, trots att affärerna har varit offentliga hemligheter.

I en omröstning på prestigemagasinet Challenges hemsida svarade 77 procent ’’nej’’ på frågan om presidentens privatliv borde vara tabu för pressen.