Misstänkt mord i Gränna

Publicerad 2013-10-05

Bäste vännen: "Jag förstod att något otäckt hade hänt"

Ytterligare en medelålders man anhölls sent i kväll misstänkt för mordet i Gränna i går natt.

Två män sitter nu anhållna skäligen misstänka för mordet på den medelålders kvinnan.

Polisen larmades till lägenheten i småländska Gränna klockan 8.35 i morse. En medelålders kvinna hittades död och en man greps och anhölls senare, misstänkt för mord alternativt dråp.

Den anhållne mannens bästa vän, Stefan Lindberg, 50, befann sig i lägenheten i går kväll. Han är chockad över det som har hänt.

– Vi brukade träffas och titta på skräckfilmer i hans (den anhållne mannens, reds anm.) lägenhet. Vi älskar sådana filmer men just i går kände jag att jag var trött så jag gick hem vid 19-tiden, säger han.

”Något otäckt hade hänt”

Stefan Lindberg berättar för Aftonbladet att han blev väckt tidigt i morse av att hans telefon ringde.

– Det ringde vid 6.30 men jag brydde mig inte om att svara. Efter det ringde det igen, det var en massa folk som hörde av sig, det ringde flera gånger.

Han gick därför lite senare på morgonen tillbaka till sin väns lägenhet.

– Då var det fullt med poliser och jag förstod att något otäckt hade hänt.

Han lämnade sina uppgifter till polisen men fick inget besked om vad som hade inträffat. Hans kompis och kvinnan som var på plats i vännens lägenhet i går var inte där.

– Jag befarar att det är hon som är död. De sa att (vännens namn) var på polishuset, berättar Lindberg för Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Jag har väldigt svårt att tänka mig att (vännens namn) skulle vara misstänkt. Han är en mycket god kille och jag kan inte förstå att polisen skulle misstänka honom.

Två personer anhållna

Den avlidna kvinnans anhöriga är nu underrättade. Polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Jag kan bekräfta att ett grovt våldsbrott inträffat. En kvinna är avliden och en man är anhållen, misstänkt för mord alternativt dråp. Såväl mannen som kvinnan är i medelåldern, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl på polisen i Jönköping.

Mannen är skäligen misstänkt – vilket är den lägre misstankegraden.

Sent under lördagskvällen meddelade polisen att de har gripit och anhållit ytterligare en medelålders man – också han skäligen misstänkt för mord alternativt dråp.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska dessutom en andra man ha varit i lägenheten efter att Stefan Lindberg lämnade den på fredagskvällen – det är oklart om det är han som nu har anhållits.

Polisens tekniker har nu lämnat lägenheten.

Utanför huset stryker den mordmisstänkte mannens katter runt och jamar.

– Jag kan inte lämna någon mer info, säger Anneli Johnsson Hammo.

Stefan Lindberg är chockad. Han berättar för Aftonbladet att han inte kan förstå vad som kan ha utlöst händelserna under natten.

Ytterligare en lägenhet avspärrad

Den första mannen som anhölls är känd av myndigheterna sedan tidigare. 2009 åtalades han för olaga hot vid Jönköpings tingsrätt.

Polisen ska ha spärrat av ytterligare en lägenhet i Gränna.

Enligt vad Aftonbladet erfar är det en lägenhet där en vän till den nu avlidna kvinnan bor.

Polisen, som nu inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp, kommer att hålla fortsatta förhör under kvällen för att få klarhet i ärendet.

ANNONS