Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Österberg (S) tänker ställa Borg till svars

Publicerad 2011-08-24

Nu blir det ett riksdagsärende av Aftonbladets avslöjande.

Sven-Erik Österberg (S) tänker ställa finansminister Anders Borg till svars om vad som egentligen låg bakom det stoppade jobbskatteavdraget.

– Moderaterna för hela svenska folket bakom ljuset, säger han.

- Sven-Erik Österberg.

Socialdemokraternas gruppledare i Konstitutionsutskottet, Sven-Erik Österberg, är upprörd över Aftonbladets avslöjande om att Moderaterna försökte rädda det femte jobbskatteavdraget med Miljöpartiets hjälp så sent som för två veckor sedan.

Särskilt upprörd är han över att Borg och Reinfeldt angett den pågående finanskrisen som orsak till det slopade avdraget.

– Jag reagerar skarpt på det här. Signalen till svenska folket har varit att det är ekonomisk oro och tillväxtminskning som står bakom att man inte vill införa jobbskatteavdraget men sedan kommer det uppgifter om att det i själva verket är så att om man hade haft majoritet i riksdagen så hade man inte tvekat att göra det, säger Österberg.

– Jag tycker det är att schackra med verkligheten från en finansministers sida.

Sven-Erik Österberg planerar nu att ställa en interpellationsfråga i riksdagen till finansministern om vad som egentligen låg bakom.

– Jag vill veta hur han förvaltar sitt ämbete och vad det är för uppgifter han går ut med. Varför han förvränger verkligheten om varför man agerar som man gör.