”Fjällrävenjackor är stockholmarnas största miss”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-22

Det är ingen myt att svenskar har en överlägsen förmåga att klä sig snyggt, något som man direkt får bekräftat om man tar sig utanför landets gränser. Här delar stockholmarna med sig av sina bästa modetips.

Caroline, 18, i Brunogallerian i Stockholm: ”Jag älskar Weekday och Monki”.

Vad har du på dig?

- Den svarta halsduken är från Monki , tröjan är från H&M . Kjolen är något plagg som jag hittade i garderoben. Det kan vara en kjol som jag hade på mig den när jag var liten. Tajtsen är från Gina Tricot

– världens skönaste. Skorna är från Din Sko , jackan från Vila

och väskan är av märket River Island.

Beskriv din stil.

- Jag skulle säga att den är ihopplockad, egen och inspirerad av vänner. Hade jag haft mer pengar så hade jag nog haft en helt annan stil, och köpt mer grejer på Weekday . Jag älskar Weekday och Monki!

Vilket är den mest överskattade butiken?

- Gina Tricot. Jag tycker alltid att kläderna sitter så snyggt på modellen i reklamen, men sedan sitter de aldrig lika bra på en själv.

Vilket plagg köper du igen och igen?

- Jeans, vilket jag var ute efter att hitta i dag faktiskt. Jag provade stentvättade Cheap Monday på Weekday, men de satt sådär. Cheap Mondaykläder har annars ett lagom pris.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?

- En kort jeanskjol. Man hade ju en sådan när man var yngre, men det skulle jag aldrig sätta på mig nu. När tajtsen blev populära så trodde man ju att man aldrig skulle sätta på sig sådana heller, men nu är det världens skönaste plagg. Jag kommer aldrig sluta använda tajts.

Vilken är stockholmarnas största modemiss?

- Sådana där stora jackor från Fjällräven , de är både fula och praktiska. Man ser lite ut som en Michelingubbe i dem.

Världens bästa shoppingstad?

- London, där finns något för alla människor och i alla prisklasser.

Har du något bra budgettips såhär i sparatider?

- Det låter lite tråkigt och fantasilöst, men H&M och särskilt då Divided. Där kan man fynda billiga och snygga accessoarer, t-shirts och 198 kronorsjeans.

Isabel Mohammar

Allt om Stockholm

2008-12-18

ANNONS