Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Gör succé i London

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-18

Tipsen som kan ta dig från studier till drömjobb.

Emmely Hallgren ville ha ett miljöombyte efter studenten. Två veckor senare var hon på väg till London. Här är hennes bästa tips på hur du lyckas i metropolen.

Emmely Hallgren har gjort en snabb karriär och kan tänka sig att stanna i London.

Emmely Hallgren hade aldrig varit i London när hon på impuls sökte en plats på University of Westminster efter studenten. Hon kom in och helt plötsligt delade hon lägenhet med två svenska killar och läste ett treårigt program i business management.

– Det var jätteläskigt, men samtidigt behövde jag en utmaning. Jag hade bott i samma stad hela livet och behövde göra något nytt, säger Emmely Hallgren, som är från Vellinge i Skåne.

Jobba som au-pair

Det tog lite tid innan hon kom in i språket, att läsa ekonomi på engelska var något annat än gymnasiestudierna. Men hon tycker inte att någon ska låta sig avskräckas av engelskan.

– Det är ingen fara med språket, man kommer in i det ganska snabbt, menar hon.

Första året jobbade hon extra för att klara av de höga hyrorna i London, men under andra och tredje året kom hon på en annan lösning som hon vill rekommendera.

– Jag jobbade som au-pair samtidigt som jag pluggade och det är ett jättebra alternativ. Man kan plugga när barnen är i skolan och på kvällarna, man bor gratis och får fickpengar, berättar Emmely.

Våga satsa och tro på dig själv

Förra våren tog hon sin examen, en BA Honours, Business Management-Financial Services. Direkt efteråt fick hon ett sommarjobb på en japansk investmentbank. den erfarenheten ledde henne vidare till ett fast jobb som account exacutive på ett företag som jobbar med finansiell PR.

– Utan min utbildning och erfarenhet från investmentbanken hade jag nog aldrig fått det här jobbet, säger hon.

– Våga söka platser som du egentligen inte tror att du får. Tro på dig själv och kommunicera vad du skulle vara bra på. Jag tror att det är väldigt attraktivt att prata flera språk, tipsar Emmely.

Jobbet på investmentbanken innebar tolv-timmarsdagar, nu är arbetstiderna mer normala och Emmely trivs med ansvaret hon fått. Tempot i London är överlag högt och hyrorna höga, men det kompenseras av att lönerna är högre än i Sverige, tycker Emmely. Endast 23 år gammal har hon redan hunnit göra karriär.

– Jag tror att man ska hålla siktet på målet och söka en utbildning som ger olika möjligheter. Det känns som att chanserna att utvecklas är större här än hemma, säger Emmely.

Property Consultant, Trader and
Investor.
Hitta boende på
Gumtree
HugeDomains.com - PeekabooChildcare.com is for sale (Peekaboo
Childcare)
Choose your
future
LondonSwedes | Swedish online community in London & the
UK