Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Nu stänger gymnasieskolor i Göteborg

Coronaviruset: 20 000 elever berörs av beslutet

Publicerad 2020-03-17

Regeringen rekommenderar att elever i gymnasiet och uppåt får ha undervisning på distans i och med coronaviruset.

Därmed stänger staden gymnasieskolorna.

På tisdagen höll regeringen en presskonferens där de rekommenderade att samtliga gymnasieskolor, yrkeshögskolor och universitet stängs och i ställer bedriver distansutbildning. Detta på grund av coronavirusets spridning i samhället.

Nu har utbildningsnämnden i Göteborg gått ut och sagt att de kommer att följa rekommendationen. Undervisningen kommer att ske på distans.

– Gymnasieskolorna kommer att stängas från och med i morgon, säger Pär J Gustafsson (L), nämndens ordförande, till SVT Väst.

Det är drygt 20 000 elever i Göteborg som berörs.

– Det som är viktigt nu är att undervisningen inte upphör, utan vi går till distansutbildning. Vi ska säkerställa att alla elever får den undervisningstid som de har garanterat. Men som regeringen har sagt, nu ska eleverna ta ett större ansvar för sin utbildning

Skolorna är väl förbereda enligt Bo Drysén, gymnasiechef i område Göteborg centrum.

– Men det finns en hel del frågeställningar att jobba med, framför allt när det kommer till planerade prov och examensuppgifter. Det ska vi försöka bedriva på ett så klokt sätt som möjligt så att eleverna inte missar sin undervisning. Men vi är förberedda så långt vi kan, tycker vi. Och vi hoppas att den här åtgärden blir bra för hela samhället förstås, säger han till SVT Väst-