Svenska gängmedlemmar dömda i Finland

TT

Publicerad 2024-06-29 10.08

Nätverket smugglade över 300 kilo droger över gränsen till Finland. Arkivbild.

Fyra svenska medlemmar av det kriminella nätverket Dödspatrullen har dömts till fängelse i Finland för grova narkotikabrott.

Totalt döms 22 personer i en omfattande narkotikahärva.

Det kriminella nätverket smugglade in över 300 kilo droger och över en miljon narkotiska tabletter i Finland enligt förundersökningen, rapporterar Svenska Yle.

Nästan trettio män misstänktes för att ha deltagit i smugglingen. De nio huvudmisstänkta dömdes till fängelsestraff på mellan sex och tio år för grova narkotikabrott.

De fyra män som tillhör det svenska kriminella nätverket Dödspatrullen dömdes till de längsta straffen, mellan sex och tio år, enligt Hufvudstadsbladet. Tio år är maxstraff för grovt narkotikabrott i Finland.

Nätverket ska ha smugglat narkotikan via post och i lastbil i 10 partier. Lastbilen ska ha passerat gränsövergången mellan Finland och Sverige i Torneå, och narkotikan distribuerades vidare till Uleåborg och Helsingforsområdet.

Transporterna sköttes av två chaufförer. En av dem berättar i förhör att han hämtade flera lådor marijuana och narkotika från ett garage i Södertälje, rapporterar Svenska Yle med hänvisning till förundersökningen.