Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Hillarys nya plan: Flyga med pressen

Publicerad 2016-09-06

Här är Hillary Clintons nya plan för presidentvalet.

Nu ska presskåren hon kritiserats för att undvika få göra henne sällskap på 10 000 meters höjd.

– Jag hoppas ni är beredda, säger Clinton.

Donald Trumps ”Trump Force One” har gett miljardären mycket uppmärksamhet under primärvalet. Bland annat höll Trump valmöten i flyghangarer där han bokstavligen landade i direktsänd-tv och gick raka vägen upp på scenen.

Nu tar hans motståndare om presidentposten upp kampen med miljardären i luften. Hillary Clinton presenterade under måndagen sitt kampanjplan, en Boeing 737 som smyckats med hennes slogan ”Hillary Clinton – Stronger together”.

Bjöd på flygtur

Clinton som kritiserats för att undvika medier och anklagats för att inte ha hållit en presskonferens på flera hundra dagar introducerade valplanet genom att bjuda in pressen på en flygtur. Planet ska enligt ABC News vara uppdelat i fyra delar. En för presidentkandidaten och hennes närmsta medarbetare, en för övriga medarbetare, en för hennes livvakter och 42 säten till representanter från medierna.

Under resan från Westchester County, New York, till ett kampanjevenmang i Cleveland hälsade hon medierepresentanterna välkomna ombord:

– Jag är så glad ha er alla med mig. Jag har längtat efter det här ögonblicket, säger Clinton enligt Wall Street Journal.

– Verkligen.

Hillary Clinton sa också att det var i dag, under Labor day, som presidentvalsracet gick in sin slutfas.

– Jag hoppas att ni är redo. Jag är redo. Mer än redo, säger Clinton.

Och fortsatte med att berätta att hon dagen till ära skulle kampanja med ett enkelt budskap:

– Om ni vill ha fler lyckliga Labor days så vet ni vem ni ska rösta på.

Möttes av Trump

När hennes drygt 14 år gamla Boeing-plan tog mark i Cleveland möttes hon på landningsbanan av motståndaren Donald Trumps flyg, ett lyxutrustat Boeing 757 från 1991 som miljardären köpt av Microsoft-grundaren Paul Allen, uppger Forbes.

Utöver att planen stod parkerade tillsammans bredvid landningsbanorna ska Donald Trump också ha träffat medier under flygningen till Cleveland, enligt AP. Något han tidigare inte har gått med på. I stället får medierepresentanter flyga i ett separat plan.

Fox News rapporterar dock att Trump fortfarande inte tänker låter journalister flyga med honom men att han bjöd in dem på ett samtal innan han lyfte:

– Medierna är väldigt beskyddande mot Ohederliga Hillary. Det är chockerande att se vad som händer. På nått sätt kan jag njuta av det. Folk fattar. De ser vad som händer, säger Trump enligt Fox.

Följ ämnen i artikeln