27 döda i skjutning på skola i småstad

Publicerad 2012-12-14

Mellanstadieskolan i Connecticut, USA, har stängts ner och eleverna evakueras

27 personer ska ha dödats i en skottlossning på en mellanstadieskola i amerikanska Connecticut.

18 av offren ska vara barn, enligt Sky News.

En av de döda ska vara gärningsmannen.

Enligt ABC News ska "mer än ett dussin" personer ha dödats i den våldsamma skottlossningen. Bland de döda finns flera barn.

CBS News skriver att antal döda kan vara så många som 27 och att 14 av de döda ska vara  barn.

Larmet om skottlossningen kom strax innan halv tio-tiden på förmiddagen, lokal tid. Vilket blir runt halv fyra, svensk tid.

– Det var en skottlossning. Jag kan inte ge mer detaljer, säger Paul Vance, talesperson för polisen i Connecticut till AP.

Två gärningsmän

Skottlossningen inträffade på mellanstadieskolan Sandy Hook Elementary School i Newtown, i västra Connecticut, skriver ABC News.

Gärningsmannen, som var tungt beväpnad och maskerad, ska ha tagit sig in i ett klassrum och börjat skjuta vilt omkring sig. Gärningsmannen hittades död när polisen anlände.

Det har även framkommit uppgifter om att det ska finnas en andra gärningsman. Enligt Sky News har tungt beväpnad polis sökt igenom ett skogsområde i närheten av skolan. Andra uppgifter gör gällande att den andra gärningsmannen ska finnas kvar inne i skolan.

”Såg blodiga barn”

Det finns inga uppgifter om hur skottlossningen gått till eller hur många som har skadats.

Den lokala polisen har uppgett att flera är skadade, men det framgår inte vad för slags skador.

Ett vittne har berättat för News 8 att hon såg två barn i närheten av skolan, den ena med ett blodigt ansikte och den andra med en skada i handen.

Med hjälp av polisen eskorterades skolbarnen ut från skolområdet, skriver lokaltidningen Newtown Bee. Samma tidning uppger även att en polisman har burit ut ett barn i famnen.

Alla skolor stängs

Skottlossningen i staden Newtown har lett till att samtliga skolor i delstaten har stängts ner. Flera poliser är nu på väg till staden.

– Med anledning av en skottlossning, som ännu inte har bekräftats, har hela skoldistriktet tagit beslut om förebyggande åtgärder om att stänga ner alla skolor tills vi kan garantera säkerheten för eleverna och personalen, säger Kathy June, föreståndare för skolorna i Newtowns skoldistrikt i ett uttalande.

Texten uppdateras.

Tipsa |
Aftonbladet
Här inträffade
skjutningen