Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

’Vill göra världen till en bättre plats’

Publicerad 2013-06-29

Margret Atladottir började som nöjesjournalist men har blivit mer och mer politiskt intresserad med åren. I sommar vikarierar hon som ­kolumnist i Aftonbladet varje lördag.

Ett ögonblick ... Margret Atladottir, 28, ny medarbetare på Aftonbladet och tidigare chefredaktör för Nöjesguiden. Sommarvikarierar som kolumnist varje lördag med start i dag.

Kan du berätta något om ­projektet du blivit rekryterad till hos Aftonbladet/Schibsted?

- Inte mer än att det handlar om att utveckla framtidens opinionsjournalistik på nätet, nu under ­Almedalsveckan kommer vi att avslöja mer.

Varför brinner du för just ­opinionsjournalistik?

- Det är lite av en slump. Jag är ju från början nöjesjournalist och senaste åren har populärkulturen blivit mer och mer politisk, det har funnits ett växande engagemang.

Vad finns det för utmaningar på området?

- Det finns mycket regler som begränsar inom de traditionella medierna. Opinionsjournalistik har haft sin plats på debatt­sidorna och endast där men jag tror att många röster behöver höras. I slutändan handlar det om att vi vill göra världen till en bättre plats.

Vad kommer dina kolumner att handla om?

- Det vet jag inte riktigt än, men folk som har läst mig tidigare vet att jämställdhet och antirasism är ämnen som engagerar mig.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att jag lyckas bli klar med mitt körkort som jag håller på med just nu.

Fakta

Namn: Margret Atladottir. Ålder: 28. Bor: Kungsholmen, Stockholm. Yrke: Journalist på Aftonbladet/Schibsted - aktuell som ny sommarkolumnist. Familj: Två bröder, mamma, pappa. Inkomst: 496 600 (taxeringsåret 2011).