Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

"Kroppsdelarna var arrangerade"

Publicerad 2013-05-25

När Missing People hittade 20-åringa Vatchareeya Bangsuans kroppsdelar i en ödestuga var delarna placerade på ett sätt som av polisen uppfattas som rituellt.

Det uppger en poliskälla för Aftonbladet.

– Det är svårt att svara på varför, men gärningsmannen hade arrangerat platsen och lagt delarna på ett speciellt sätt.

Det var i måndags kväll som personer från organisationen Missing People gjorde de makabra fynden i en övergiven stuga i skogen några kilometer från centrala Boden.

Delar av den styckade kroppen låg inne i stugan, och på onsdagen hittades ytterligare kroppsdelar i en sänka några hundra meter från stugan.

"Speciellt syfte"

Polisen vill inte officiellt bekräfta att mordet har vad som förefaller vara rituella inslag, men en källa med insyn i utredningen säger att kroppsdelarna var placerade på ett sådant sätt att man uppfattar det som om placeringen har gjorts med ett speciellt syfte.

Det är nu också fastställt, preliminärt, hur 20-åriga Vatchareeya Bangsuan mördades.

– En rättsmedicinsk obduktion är gjord och vi har fått ett förhandsbesked, säger Peder Jonsson, pressinformatör på polisen i Norrbotten.

Han vill dock inte uppge vad resultatet säger.

– Det behåller vi för oss själva.

Nya förhör under dagen

Under dagen hålls flera förhör, och polisens tekniker går igenom de fynd de gjort i den mordmisstänkte 22-åringens bostad, hans föräldrahem, sommarstuga och bilar.

Något förhör med den misstänkte var dock vid 13-tiden inte inplanerat.

Vid fredagens förhör fortsatte 22-åringen att neka till brott.

Han står fast vi att Vatchareeya Bangsuan lämnade hans lägenhet vid 21-tiden på kvällen.

– Han säger att han erbjöd sig att köra henne hem i bilen, men hon avböjde eftersom han hade druckit en starköl, säger hans advokat Bo Forssberg.