Hunden Trouble har fått trubbel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-28

Ärvde mattes miljoner – nu hotas hunden till livet

Hunden Trouble fick ärva 81 miljoner kronor av sin matte, miljardärskan Leona Helmsley.

Nu hotas den lilla maltesern av såväl anonyma dödshot som hundnappare som är ute efter miljonerna.

Hotas av kidnappare Hunden Trouble ärvde mattes miljoner. Nu vill okända personer kidnappa den lilla terriern.

– Vi har tagit emot ett antal hot om att kidnappa hunden och det var ett stort problem för oss när Leona avled, säger John Codey som numera ansvarar för hunden till The Early Show.

Men inte nog med det, andra vill ta livet av Trouble.

"Jag ska döda hunden". "Jag ska kidnappa hunden. Jag behöver 81 miljoner kronor". Det är några av hoten som har framförts enligt John Codey.

Men den lilla jycken ska enligt uppgifter från Leona Hemsleys förra hembiträde, Zamfira Sfara, vara en smula folkilsken. Så den som bestämmer sig för att kidnappa Trobule kan själv hamna i trubbel.

Privat jetplan

Leona Hemsley avled i augusti i år och efterlämnade större delen av sin förmögenhet till sin hund Trouble.

Själv har Trouble levt det goda livet sedan hon ärvde sin matte. Hunden har ett säkerhetsteam som följer med henne på resorna. Hon flygs med ett privat jetplan och reser ofta inkognito.

– Vi har haft problem med att hålla hennes identitet konfidentiell och vi fick ändra hennes namn när vi tog med henne till flygplanet. Vi kallade henne "Bauble" istället för "Trouble", säger Codey.

För närvarande befinner sig Trouble på en hemlig ort där hon uppges vara "väl omhändertagen" i ett "varmt klimat".

I januari kommer Trouble återvända till New York då man ska hålla en presskonferens om hennes välgörenhetsfond. Men det är inte någon mening att försöka passa på att hota den lilla hunden till livet då. Om Trouble dör går nämligen återstoden av hennes förmögenhet till välgörenhetsfonden.

ANNONS