Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Ung man anhållen för mord eller dråp

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

Kvinna i 20-årsåldern hittades död i studentlägenhet i går kväll.

Kvinnan hittades död i studentlägenheten sent i går kväll.

I natt anhölls en man i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp.

– Mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare, säger åklagare Anders Brokelind.

Samtidigt som polisen under natten inledde en mordutredning låg en ung man svårt skadad på lasarettet i Jönköping.

Vid 21.30-tiden i går kväll föll eller hoppade han från en balkong på fjärde våningen i samma hus där den kvinnliga studenten, som är i 20-årsåldern, hittades död en stund senare. Nu misstänks mannen, också han i 20-årsåldern, för mord alternativt dråp.

Allvarligt skadad

– Under natten delgavs den person som hoppade eller föll från balkongen misstanke om mord alternativt dråp. Han är misstänkt på sannolika skäl, sa åklagare Anders Brokelind vid en presskonferens i dag.

Något motiv till dådet är ännu inte känt. Enligt åklagaren var mannen och kvinnan bekanta sedan tidigare. Vilken relation de hade kunde han inte säga. Mannen vårdas för benfrakturer och ryggskador. Han är allvarligt men inte livshotande skadad och ska höras vidare i morgon. Vad han har sagt i förhör ville Brokelind inte gå in på.

Ambulansen larmades till studentfastigheten i området Gräshagen vid 21.30-tiden i går kväll. När polisen anlände var kvinnan redan död. Flera studenter blev vittne till dramat.

”Som i en skräckfilm”

– Tre gånger hörde vi en kvinna skrika, det var som i en skräckfilm. Sedan blev det tyst. En stund senare såg vi hur en man låg på gräsmattan utanför huset, sa Jonathan Mårtensen till Aftonbladet i natt.

Både mannen och kvinnan hade flyttat till Jönköping från andra orter i landet för att studera. Huset spärrades i går kväll av och i dag har polisen fortsatt den tekniska undersökning samt förhört de boende.

– Även om vi har en anhållen vill vi betona att det här inte är uppklarat på något sätt. Vi är angelägna om att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser från klockan 19 i går kväll och som kan sättas samman med de båda händelserna, sa åklagaren vid dagens presskonferens.