Stenblock regnade efter sprängning

Publicerad 2013-09-23

Garagebygge i Stockholm höll på att sluta i katastrof

Ett stenblock flög över ett femvåningshus och landade på en bil. En förbipasserande fick splitter i benen och fördes till sjukhus.

Det kunde ha gått riktigt illa då en sprängning misslyckades vid Tjärhovsplan i Stockholm för en stund sedan.

Ett femtiotal förbipasserande tvingades ducka efter den kraftiga smällen vid Tjärhovsplan i Stockholm.

Polisen klassar det som en arbetsplatsolycka.

– Det är ett garage som byggs för Stockholms parkering och det är första salvan som gick i dag, säger Åsa Edman informatör på entreprenören Veidekke.

Stenblock flög över femvåningshus

Enligt polisen har en bil skadats och en människa har förts till sjukhus med splitter i benet. Enligt Åsa Edman var det en av de som arbetade med sprängningen som körde honom till sjukhuset.

– Folk har hört att kåken har skakat och att det har regnat sten. Det har flugit sten över huset. En har gått in genom något glastak, säger P–O Sännås, Aftonbladets fotograf på platsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var sprängningen så kraftig att ett stort stenblock flög över ett femvåningshus – och landade på en bil på andra sidan huset.

Entreprenören ville i kväll ännu inte uttala sig om vad som orsakade att sprängningen gick fel.

– Det pågår en utredning och vi avvaktar vad den kommer att säga. Det vi vet är att personen som skadades har lämnat sjukhuset utan allvarliga skador, säger Åsa Edman, informatör för entreprenören Veidekke.