Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Här tar de en selfie – med havsörnen

Publicerad 2015-11-30

Historien bakom den uppseendeväckande bilden

Bröderna Michael och Neil Fletcher var ute på jakt när de gjorde en ovanlig upptäckt. En vithövdad havsörn hade fastnat i en fälla i skogen.

De var på jakt efter tjäder men hittade något helt annat. Så kan man beskriva bröderna Michael och Neil Fletchers helg hemma i Ontario i Kanada.

När de var ute i skogen upptäckte de en vithövdad havsörn. Den hade fastnat i en fälla riggad av andra jägare. De bestämde sig för att hjälpa den att komma loss.

Först la de en tröja över örnens huvud för att lugna ned den, sedan tryckte de på den mekanism som får fällan att låsas upp.

– Jag och min bror höll tag i örnen och den blev lugn direkt. Den gav inte uttryck för någon aggression. Den kanske förstod att vi ville hjälpa, säger Michael Fletcher till The Sudbury Star.

”Ser hur fantastiska de är”

Lyckligtvis hade örnen klarat sig oskadd från fällan. Men bröderna passade på att ta en selfie tillsammans med fågeln, en bild som uppskattats av deras vänner på sociala medier.

Michael fascinerades av örnen, inte minst av dess storlek.

– Jag förvånades över hur stor den faktiskt var, och hur vacker den var. När man ser dess ögon på nära håll ser man hur fantastiska de är, säger han till The Sudbury Star.

Se ett klipp nedan när bröderna räddar örnen.

Michael Fletcher

Följ ämnen i artikeln