Dom meddelas på tisdag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-08

Aftonbladet.se är på plats i Västerås och bevakar rättegången

Mordmisstänkt Christine Schürrer, 32.

I dag fortsatte rättegången mot Christine Schürrer som är misstänkt för dubbelmordet i Arboga.

Den rättspykiatriska undersökningen slog fast att Schürrer inte lidit av någon allvarlig störning vid tiden då morden begicks.

Dom kommer att meddelas klockan 11 på tisdag.

10.05

Förhandlingarna inleds och Christine Schürrers tolk får svära tolkeden.

Den rättspyskiatriska utredningen kommer vara offentlig och alltså inte ske inför stängda dörrar.

Rättens ordförande Per Kjellson börjar gå igenom resultaten av undersökningen och uppger att Schürrer inte har medverkat i utredningen och inte har svarat på frågor kring det misstänkta brottet.

10.09

Christine Schürrer har haft kontakt med psykiatrin sedan 2007 och har uppvisat ett självdestruktivt beteende. Hon har behandlats med antidepressiva läkemedel. Diagnostiskt har vissa särdrag nämnt som möjligen kan förklara hennes psykiska problem. Hon har i nära anslutning till brotten hon är misstänkt för fått vård, uppger rättens ordförande Per Kjellson.

Hon har under sin tid vid den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge uppträtt vänligt mot personalen. Hon har förstått syftet med undersökningen och tog aktivt beslut om att inte medverka. Hon har tidigare försökt begå självmord men förnekar att hon skulle ha självmordstankar i dag och säger själv att hon ser mer positivt på livet nu.

Enligt den rättspykiatriska undersökningen har Schürrer inte lidit av någon allvarlig störning vid tiden då morden begicks. Ej heller ska hon vid undersökningen ha visat tecken på en allvarlig psykisk störning.

10.13

Genomgången av den rättspsykiatriska undersökningen är därmed avslutad.

Rättens ordförande frågar om rättegången därmed ska anses vara avslutad.

Per-Ingvar Ekblad som är försvarare åt tyskan tar till orda och uppger att han inte har för avsikt att plädera i skuldfrågan eftersom han redan har gjort det tidigare.

– Hur det här än slutar, om tingsrätten beslutar om tidsbestämt straff eller något annat alternativ, så finns det en dag i morgon. Vi ser framåt och inte bakåt, säger han.

Tingsrätten meddelar sin dom på tisdag klockan 11.00.

Christine Schürrer ser lättad ut av beskedet och ler i tingsrätten.

ANNONS