Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Fem coronanyheter måndagen 9 mars

Publicerad 2020-03-09

Sverige kan ha fått sitt första inhemska coronafall, Vietnam har infört reserestriktioner mot elva länder och 32 nya fall har bekräftats i Stockholm.

Här är fem viktiga nyheter om coronaviruset den 9 mars.

Person smittad – ska inte ha varit i riskområde

St Görans sjukhus har gått upp i stabsläge efter att en patient konstaterats smittad av nya coronaviruset. Personen ska inte ha vistats i riskområde eller haft kontakt med konstaterat smittade personer, står det i ett pressmeddelande från Region Stockholm.

Vietnam inför inreserestriktioner för svenskar

Vietnam inför reserestriktioner för elva länder, däribland Sverige, på grund av coronasmittan. En av de drabbade är svenska Ebba, 21, som stoppades vid gränsen.
– Vi fick vända, berättar hon för Aftonbladet.

32 nya smittade i Stockholm

Antalet coronasmittade i Sverige ökade under dagen och störst var ökningen i Stockholm. De övriga nya fallen har rapporterats från Halland, Värmland, Jönköping, Västra Götaland, Sörmland och Uppsala. Aftonbladet rapporterar dygnet runt om de nya fallen i vår liverapportering om coronautbrottet.

Två månader efter första dödsfallet

Viruset från Wuhan har lamslagit en hel värld.

Läs om smittans väg från en marknad i Kina till tusentals dödsoffer och rasande börser.

Oro över ekonomin i coronatider

Börser föll världen över, delvis på grund av coronautbrottet.

”De ekonomiska effekterna av corona ser ut att bli långt värre än själva virussmittan”, skriver Aftonbladets utrikesreporter Wolfgang Hansson.

Följ ämnen i artikeln