Löfven och Ulvskog spurtar inför EU-valet

Publicerad 2014-05-21

ESKILSTUNA. Nu har partiernas toppnamn inlett sina slutspurter inför EU-valet på söndag.

I dag får Marita Ulvskog (S) hjälp av partiledaren Stefan Löfven.

De båda är på gemensam bussturné där de träffar gymnasieelever, byggjobbare och stressade väljare.

På söndag går svenskarna till valurnorna och väljer vilka politiker som ska företräda Sverige i Europaparlamentet de kommande fem åren. Inom alla partier har valspurterna nu inletts. I dag besöker statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och finansminister Anders Borg (M) Östersund för en gemensam aktivitet.

S-toppar på turné

Socialdemokraternas toppnamn, Marita Ulvskog, är i dag ute på en bussturné med partiledaren Stefan Löfven. De inledde dagen med att dela ut röda rosor vid Gullmarsplan i Stockholm till stressade väljare i kollektivtrafiken.

Sedan åkte de vidare till Eskilstuna. På bussen höll de presskonferens där de presenterade en nyhet som rörde schysta villkor på arbetsmarknaden. I dag skrev dessutom Aftonbladet om Socialdemokraternas nya valfilm, som handlar om att arbetsgivare ska tvingas ta ansvar också för sina underentreprenörer.

I Eskilstuna besökte Ulvskog och Löfven en byggarbetsplats, där de togs emot av riksdagsledamoten Hans Ekström (S), som också är ordförande i S-distriktet i Sörmland. S-topparna höll tal inför byggnadsarbetare om rättvisa villkor och uppmanade dem att gå och rösta.

”Dags för maktskifte”

Sedan gick färden vidare till Sankt Eskils Gymnasium, där de samtalde med elever. Löfven inledde med att tala om vikten av lika villkor på arbetsmarknaden, oavsett var man kommer ifrån.

– Vi har massa ungdomar som arbetar i Norge, det är bra och ingen ifrågasätter att de ska ha samma löner som gäller där, säger han.

Ulvskog nämnde att det varit högermajoritet i EU-parlamentet de senaste 15 åren:

– Det är dags för maktskifte.

Eleverna ställde frågor om allt från feminism till det frihandelsavtal som planeras mellan USA och EU.

Följ ämnen i artikeln