Bevisen som ska fälla 36-åringen

Publicerad 2013-12-02

Åtalas för mord på småbarnsmamma i Trollhättan

Inget enskilt bevis knyter 36-åringen till mordet på småbarnsmamman.

Trots det väcks åtal – och ett av åklagarens trumfkort kan vara ett blodigt skospår.

Den mördade småbarnsmamman från Trollhättan.

När den 23-åriga småbarnsmamman mördades i Trollhättan fann polisen en stor mängd blod i hennes lägenhet.

Drygt två liter blod låg kvar på golvet, och mer kan ha funnits i kläder och på kroppen, enligt länskriminalens Thord Haraldsson.

– Det är ju en ansenlig mängd. Vi misstänker att hon utsatts för våld, säger han.

Skoavtryck i blodet

En viktig bevisning i åklagarens indiciekedja är ett skoavtryck i blodet. Avtrycket stämmer väl överens med sulan på ett par skor som polisen vet att 36-åringen äger. 

På en bevakningsbild syns 36-åringen bära ett par gråsvarta Reebok som han i somras köpte på XXL Sport i Jönköping.

Skorna kostade 699 kronor och dess sula skulle ge ett avtryck som stämmer väl överens med det som gjorts i blod i 23-åringens lägenhet, enligt Thord Haraldsson.

Däremot kan man inte helt utesluta att även andra skor kan göra liknande avtryck, men det är ändå en viktig del i åklagarens indiciekedja.

”Någon hade försökt städa”

Så är även rester efter en brandplats i skogen utanför Grästorp, inte långt ifrån där en av de två män åtalade för skyddande av brottsling bor. Vittnen larmade polisen om att någon hade eldat på marken.

– Det såg ut som någon hade försökt städa upp efter sig, men flera saker fanns kvar, säger Thord Haraldsson.

Bland annat tror polisen att man hittat kläder tillhörande 36-åringen, som en tröja och delar av hans mc-ställ. Man ska även ha hittat spår av hans ryggsäck och en bok.

Ytterligare en försvårande omständighet för de åtalade männen är den bil som hittades utbrunnen på Hunneberg dagen efter mordet. Den tillhörde en av männen misstänkt för skyddande av brottsling och anmäldes stulen av denne. Polisen tror däremot att den använts för att frakta kroppen, och sedan satts i brand av de misstänkta gärningsmännen för att röja bevis.