Hon fotade Estelle och kronprinsessan

Publicerad 2012-03-26

Kate Gabor tog första familjebilderna

Hon tog bilderna på kronprinsessfamiljen.

För familje- och bröllopsfotografen Kate Gabor blev det en annorlunda jobbdag – på Haga slott.

– Det var en mycket speciell fotografering, säger hon till Aftonbladet.

Bilderna på kronprinsessfamiljen hyllas. På till exempel internetforumet Facebook haglar kommentarerna in om hur vackra bilderna är. Fotografen är Kate Gabor.

– Åh, tack, det är roligt att höra. Jag är stolt att jag har tagit dem men för den skull är det inte jag som ska vara i fokus, säger hon till Aftonbladet.

En fotografering som sticker ut

Hur kom det sig att just du fick äran att fotografera kronprinsessfamiljen?

– Jag är glad och stolt. Men jag måste vara så tråkig och säga att jag pratar aldrig om min kunder, jag arbetar heltid och fotar privatpersoner, företagsledare och andra. Jag kommenterar aldrig mina kunder och speciellt i det här fallet, jag varken kan eller vill säga något.

Hon är bland annat familje- och bröllopsfotograf och är van att jobba med föräldrar och barn i alla åldrar. Men just den här fotograferingen sticker ut en del från det vanliga.

– Det var en mycket speciell fotografering, naturligtvis. Som det står på hovets hemsida så togs de på Haga slott när lilla prinsessan var tre veckor. Mer än så säger jag inte.

”Skapar mysig stämning”

För Aftonbladet berättar hon om sitt sätt att arbeta generellt och hur hon jobbar med de personer hon fotograferar.

– Jag försöker fånga stämningen och närheten mellan barn och föräldrar. Jag skapar en mysig stämning under mina fotograferingar, sedan får bilderna tala för sig själva, säger Kate Gabor.