Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

"Smakar så illa att jag inte vill äta upp"

Publicerad 2013-03-02

Danska Ekstrabladet sågar svenska Max-lanseringen

Recensenten jämför hamburgaren med gummi.

Men ger tummen upp för de blonda svenska flickorna i kassan som "ökade aptiten".

Max har fått en tuff start när de öppnat sin första restaurang i Danmark.

Domen är både hård och ögonblicklig.

– Det smakar så illa att jag inte vill äta upp, säger den ene av danska Ekstrabladets två recensenter när de premiäräter på Danmarks första Max-restaurang.

"Ökade aptiten"

Klockan var tre på eftermiddagen när två utsända från tidningen gick för att proväta två olika menyer, en Original och en Frisco.

Recensenterna säger att de två ljushåriga svenska flickorna i kassan "bara ökade deras aptit", men att när maten väl kom var den en besvikelse. I tidningen publicerar de en bild på hamburgaren de fick – bredvid pressbilden.

Ekstrabladet kallar maten för "Gummiburgare", både vad det gäller smak och konsistens.

De konstaterar att de var nöjda med "drickan, dippsåserna och damerna" men att själva burgarna gjorde att de inte ville återvända.

"Oprofessionell recension"

Richard Bergfors är VD för Max Hamburgerrestauranger och var själv på öppningen i går. Han är förvånad över Ekstrabladets sågning.

– Antingen har de extremt dåligt smak eller så har de någon annan anledning att såga oss, säger Richard Bergfors till Aftonbladet.

– Vi är ju Europas äldsta hamburgerkedja, vi har hållit på i 45 år och jag har aldrig sett en så oprofessionell recension någonsin. Vi har vunnit hundratals smakstester i Sverige och Norge och vi kommer förhoppningsvisa att vinna dem i Danmark också. Vi har kvitto på att vår produkt är Sveriges bästa och vi vet att det är en av Europas och världens bästa.

Hur tycker du själv att det gick i Köpenhamn i går?

– Fantastiskt bra. Vi hade 3000 gäster och jag pratade med ett hundratal av dem. Då hörde jag inte ett enda dåligt omdöme.

Den svenska hamburgerkedjan öppnade sin första restaurang utanför Sveriges gränser 2011, i Oslo.

De har även planer på att satsa stort på Mellanöstern. Alternativ man tittar på är bland annat Riyadh och Kuwait.