Dennis var en centimeter från att spetsas av balken

Publicerad 2018-05-29

Aluminiumbalken gick rätt igenom vindrutan på danske Dennis Bülow Pedersens bil och missade hans ansikte med en centimeters marginal.

Nu vill han gå ut med en viktig uppmaning som kan rädda liv.

– En centimeter åt ena eller andra hållet, så hade den genomborrat hela mig, säger Dennis Bülow Pedersen till BT.

Det var vid ettiden på måndagen som Dennis Bülow Pedersen, 32, var på väg från ett jobb i danska Västsjälland där han bor. Plötsligt ser han hur framförvarande bil gör en kraftig inbromsning, varpå Dennis själv trycker hårt på bilens mittpedal.

I nästa sekund kommer en lång balk flygande från bakdäcken på bilen framför.

– Jag hinner bara se hur den vänder sig om i luften så att spetsen kommer rakt emot oss. Jag böjer mig ned bakom ratten och den flyger rätt in genom framrutan. Den träffar ratten, gudskelov, innan den åker snett över huvudet på min kollega, så hon inte heller träffas, säger Dennis Bülow Pedersen till danska BT.

Med aluminiumbjälken rakt genom vindrutan lyckades Dennis köra in till vägkanten och stanna bilen. Med tanke på den fart balken färdades i tvekar inte Dennis på vad som hade hänt om den träffat honom.

– Man kan säga att jag var glad över att få se barnen när jag kom hem. Det var ganska tur att den träffade ratten. En centimeter åt det ena eller andra hållet, så hade den genomborrat hela mig, säger han till BT.

Efter att Dennis kört in till vägkanten ringde han polisen, som kom dit för att undersöka saken närmare och försöka reda ut vem som tappat balken. De lyckades emellertid inte hitta någon logga eller dylikt som kunde knyta den till något företag.

Dennis hoppas på att hans berättelse ska förhindra att andra råkar ut för en liknande skräckupplevelse framöver. Han vill därför passa på att gå ut med en uppmaning.

– Försök komma ihåg att spänna fast era saker. Det tar inte längre tid än ett par minuter. Jag kör ganska ofta med släp och det tar faktiskt inte många minuter att spänna fast sina saker och dubbelkolla att det är ordentligt gjort. Det är otroligt att folk inte kommer ihåg det, säger han till BT.

Följ ämnen i artikeln