Jagar Lindsays mördare med Facebook

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-25

Misstänkte mördaren på rymmen

Lärarinnan Lindsay Hawker, 22, hittades mördad i Tokyo för sex månader sedan. Nu hoppas hennes familj hitta mördaren med hjälp av communityt Facebook.

Lindsay Hawker arbetade som lärarinna i Tokyo när hon hittades mördad i ett badkar fyllt med sand i en lägenhet i staden. Hon hade blåmärken i ansiktet och polisen tror att hon blivit strypt till döds.

Sedan dess har Tokyopolisen sökt efter en av hennes elever, 28-åriga Tatsuya Ichihashi, som flydde från platsen i samband med att kroppen hittades. Sex månader har gått sedan mordet men fortfarande är Tatsuya Ichihashi spårlöst försvunnen.

12 000 medlemmar

Lindsays föräldrar har därför startat en kampanj för att lösa mordet, skriver Sky News. En del i kampanjen är en nystartad grupp på Facebook med en bild på Lindsay. Gruppen har redan 12 000 medlemmar.

–Jag har börjat acceptera det som hänt och vill jobba hårdare för att hitta den misstänkte mördaren. Det enda jag kan göra är att sprida bilder på henne till så många som möjligt, säger Lindays syster Lisa Hawker som startat gruppen.

Flygblad på Heathrow

Lisa Hawker flyttade hem till sina föräldrar efter mordet berättar för Sky News hur händelsen raserat deras tillvaro.

– Det är min lillasyster. Om folk visste hur underbar hon var. Det känns ännu värre eftersom hon inte inte hade gjorde något fel. Hon är bara en oskyldig tjej, en lärare, säger Lisa.

Familjen har även släppt en video på deras dotter och kommer att stå på flygplatsen Heathrow utanför London och dela ut flygblad.