Polis tog kollegan på brösten

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-21

Här på puben The Dubliner i Göteborg tog polisen sin kollega på brösten.

Under en utekväll tafsade gruppchefen på två av sina kvinnliga poliskollegor. Linköpings tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande.

Det var i slutet av november förra året som en grupp poliser från Östergötland var i Göteborg på utbildning. På kvällen gick ett sällskap till en pub i stan. Med i sällskapet var en nyutnämd gruppchef inom polisen.

Under kvällen blev mannen mycket berusad och antastade två av sina kvinnliga kollegor. Båda kvinnorna var nya inom polisyrket. På dansgolvet gick mannen fram till en av kvinnorna och tog henne på brösten. Senare upprepat han sitt tilltag i en soffa inne på puben. Mannen nekar till båda händelserna.

När mannen blev avvisad av kvinnan gav han sig på en annan kollega. Han förde in sin hand under tröjan på en kvinnan och smekte henne på ryggen, något han erkände under rättegången.

Chefen anmälde

Senare under kvällen befann sig kvinnan som mannen tagit på brösten på ett hotellrum med fyra kollegor. Enligt kvinnan öppnade då mannen dörren till rummet och sa att hon skulle ”visa fittan”, något han nekar till.

Kvinnan valde att inte göra en anmälan. Hon ville ”sopa det under mattan” men hennes chef anmälde vad som hänt.

Vittnen lämnade olika uppgifter

Kollegorna som vittnat under rättegången har lämnat olika uppgifter om vad som hände på hotellrummet. En polisman sa att han hörde gruppchefen säga de kränkande orden till kvinnan. De tre andra däremot uppgav att de inte hörde något sådant.

Dagsböter

Enligt rätten kan man inte styrka att mannen sa de kränkade orden. Däremot fälls han för sexuellt ofredande för att han tagit henne på brösten. Straffet blir 40 dagsböter.

Rätten väljer att fria mannen för att han tog den andra kvinnan innanför tröjan eftersom att man anser att beröringen på ryggen inte var avsedd för att kränka hennes sexuella integritet.

ANNONS