Resultatlösa sökningar efter Jimmy

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-26

"Arbetet fortsätter igen i morgon"

Polisen har nu gjort ett genombrott i sökningarna efter Jimmy Bäckman. Hans kropp kan ha hittats.

Arbetet med att bryta upp isen där Jimmy Bäckmans kropp misstänks ligga har pågått hela dagen.

Men återigen utan resultat.

– Vi har slutat för dagen och har inte gjort några nya fynd, säger Sven-Åke Petters, presstalesman vid Polisen Dalarna.

Med isspett, motorsåg och spadar har sju tekniker från polisen arbetat hela morgonen med att sakta ta sig genom den halvmeter tjocka isen i sjön Marnästjärn utanför Ludvika där Jimmy Bäckman tros ligga infrusen.

– Arbetet måste utföras med försiktighet, små bitar åt gången, för att inte förstöra eventuella bevis, säger Sven-Åke Petters, Dalapolisens presstalesman.

Använde magnetometer

Polisen blev i måndags säkra på exakt var de skulle söka med hjälp av likhundar och en magnetometer, ett instrument som används bland annat vid geologiska utgrävningar.

Men sjön är bottenfrusen och arbetet att ta sig ner dit man misstänker att kroppen ligger är omständligt. Polisen har börjat frilägga ett kvadratmeterstort område som man sedan ska utöka om det behövs.

– De gräver utanför tältet och öser med spadar just nu, säger Aftonbladets fotograf på plats.

Försvann efter krogbesök

Jimmy Bäckman försvann efter ett krogbesök i Ludvika i slutet av november förra året. Han var ensam på väg hem från nattklubben Solo.

Hans 52-årige granne har visat en plats där han ska ha dumpats.

Polisen uppmanar fortfarande allmänheten att höra av sig med tips om de har rört sig i centrala Ludvika med omnejd under natten till 22 november då Jimmy försvann.

Vid fyra-tiden på eftermiddagen tvingades polisen avsluta sina sökningar för dagen.

– Vi har inte gjort några fynd men vi kommer att fortsätta igen i morgon. Det finns ytor kvar att genomsöka det är det vi ska göra, säger Sven-Åke Petters.