Här kör bilen rätt in i lyxbutiken

Publicerad 2014-10-27

Ägaren: Jag tar det personligt

Klädkedjan Johnells har drabbats av flera omfattande smash and grab-kupper.

Nu har butiksägaren fått nog och vill visa övervakningsfilmerna i Brottscentralen.

– Vi har blivit av med varor för flera miljoner, säger han.

Den exklusiva klädbutiken Johnells har upprepade gånger utsatts för inbrott. Tidigare i oktober kunde Brottscentralen rapportera om en bil som kört in i butiken i Kungens kurva i Stockholm och gärningsmännen fick med sig dyra varor. Den gången var polisen runt knuten och kunde efter jakt med bil och hundar gripa flera av gärningsmännen.

– Det är jättetråkigt, man tar det personligt, säger butiksägaren Jan Thorstensson till Aftonbladets kriminalprogram Brottscentralen.

Fångades på film

Och historien skulle snart komma att upprepa sig. Vid fyratiden på måndagsmorgonen gick larmet igen och på filmerna från butikens övervakningskameror kan man ser hur en stor jeep kör in i butiken. Fyra personer plockar därefter på sig varor i vad som framstår som ett oorganiserat virrvarr.

– De var inte alls lika proffsiga den här gången, så antagligen är det ett gäng copycats, säger Jan Thorstenson.

Satsar på säkerheten

Oproffsiga tjuvar eller inte, man fick med sig varor för en kvarts miljon från butiken och än så länge är ingen av gärningsmännen gripna.

– Jackorna kostar mellan fem och tiotusen kronor och det finns en stor andrahandsmarknad, säger Jan Thorstenson och tillägger att man just nu ser över säkerheten i butiken och jobbar hårt med nya metoder för att stoppa framtida inbrott.

Totalt har butikerna blivit av med varor för runt 2 miljoner kronor sedan man öppnade.

Har du information om händelsen? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se.