Ingen längre misstänkt för mordet på Ardiwan, 15

Publicerad 2012-04-26

Åtta ungdomar misstänktes för inblandning i mordet på 15-årige Ardiwan Samir i Malmö.

Nu har alla avförts från utredningen.

– I utredningen pekar den övergripande slutsatsen på att ingen av ungdomarna längre är misstänkta, meddelar kammaråklagare Pernilla Trimmel. 

Förra måndagen greps tre ungdomar, 15 och 16 år gamla, i sina hem misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på 15-årige Ardiwan Samir som sköts ihjäl på Ramels väg i Malmö på nyårsnatten.

Häktades inte

Pojkarna begärdes häktade förra torsdagen och samma dag hämtades ytterligare sex ungdomar in till förhör. Fem av dem delgavs senare misstanke om mord alternativt medhjälp till mord.

Efter häktningsförhandlingar släppte dock tingsrätten de tre som begärts häktade på fri fot.

I dag meddelar kammaråklagare Pernilla Trimmel och spaningsledare Bertil Isberg Jönsson att ingen av de åtta ungdomarna längre är misstänkta för inblandning i brottet.

Ingen längre misstänkt

– När resultatet vägs mot tidigare insamlad information i utredningen pekar den övergripande slutsatsen på att ingen av ungdomarna längre är misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord, skriver man i ett pressmeddelande.

Anledningen till att de avförts från utredningen är, enligt ett pressmeddelande, att "analysen av den nytillkomna informationen från förra veckans förhör" med ungdomarna som befann sig på platsen när Ardiwan Samir mördades nu är klar.

Några nya gripanden eller förhör är i nuläget inte aktuella.

– Nu jobbar vi vidare med andra uppslag, säger Pernilla Trimmel till TT.

ANNONS