På resande fot - med Aftonbladets webbtv

Uppdaterad 2012-04-04 | Publicerad 2012-04-03

Kristoffer Hindhammar, producent och programledare för Aftonbladets nya reseprogram ”Hej världen”, uppmanar tittarna att skicka in sina resebilder till redaktionen. Till höger hans sidekick Ivar Berglin.

I slutet av april månad drar Aftonbladets nya talkshow ”Hej världen” igång med tur och retur till händelsernas epicentrum. Och det är inte tal om en variant på ”Packat & klart”, här utlovas mer äventyr, galenskap och utrymme för tittarnas egna resefilmer. 

Dags att packa resväskan för avresa på webben den 25 april. Då drar nya ”Hej världen” igång med siktet inställt på kända och okända människor på avlägsna platser, spektakulära inslag och reportage från det världsomspännande nätverket Vice. I varje avsnitt tar kameran rygg på Aftonbladets korrespondenter för att följa dem till miljöer de föredrar när rapporteringen hem är avklarad. Kristoffer Hindhammar, producent och programledare för den nya satsningen, utlovar ett program för alla som är nyfikna på världen men som tröttnat på recensioner av Vinghotell.

- Vi blickar utanför chartermålens Bamseklubbar och möter världen som den är, säger han.

- Men till skillnad från andra reseprogram är ”Hej Världen” lite smutsigare, lite mer äventyr, fara, action, galenskap och äckel. Typ.

Aftonbladet och Vice - hur kommer den reseduon bete sig?

- Haha, som de där övertända resenärerna som drar in lite för många miniatyrflaskor whiskey redan på flyget. Närå, vi kommer vara ett alldeles förträffligt par. Ivar Berglin från Vice kommer finnas med mig i studion, vilket känns otroligt tryggt. Han har ju för sjutton varit överallt. Då kan jag ställa mina naiva frågor och få svar direkt.

En viktig detalj saknas ännu i programmet, tittarnas egna semesterfilmer.

- Vi vill att så många som möjligt skickar in sina egna resefilmer till oss. Nu med en gång. Jag är övertygad om att tittarna har mycket att bidra med. Kanske blev någon därute filmad i världens brantaste vattenrutschbana, eller så förevigades bordsgrannens obetalbara reaktion när de gratinerade fårtestiklarna kom in på tallriken. Någon kanske har hoppat bungy jump i Grand Canyon eller ätit en jäkligt stor glass i Holland. Vad som helst kan ha hänt.

Slutligen, vad kommer tittarna bära med sig för känsla efter premiärprogrammet?

- De kommer känna sig glada och inspirerade och ha en pretentiös men ändå skön känsla av att vi lever i en spännande värld. Och så är de hysteriskt sugna på att sticka ut i den.